Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Minyatür yarışmasında eserler değerlendiriliyor

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Meram’ın geçmişten günümüze tarihi güzelliklerinin anlatıldığı ‘Meram’ isimli minyatür yarışmasına katılan eserler jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor.

Minyatür yarışmasında eserler değerlendiriliyor
Yüzün üzerinden eserin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini, alanında uzman akademisyen ve tezhip sanatçıları yapıyor.  Başkanlığını Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü (GTSB) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Baysal’ın yaptığı jüride Selçuk Üniversitesi (SÜ) GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Uzmanı Ersan Perçem, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi GTSB Öğretim Görevlisi Şennur Atalay Varol, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi GTSB Öğretim Üyesi Yrd. Doç.  Gülnihal Küpeli ile tezhip sanatçıları Gülçin Anmaç ve Dilek Yerlikaya yer alıyor. 
Jüri üyeleri, bugün ilk toplantısını yaparak ilk elemeleri gerçekleştirdi. Yarışmada dereceye girecek eserler, jüri üyelerinin yapacağı toplantılar sonucu belirlenecek ve kısa bir süre sonra da ödül töreni düzenlenecek.  

DERECEYE GİRENLERE VERİLECEK ÖDÜLLER
Meram Minyatür Yarışması’nda birinciye 12 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin, dördüncüye 5 bin, beşinciye 2 bin, altıncıya bin TL’lik ödül verilecek. Bununla birlikte dereceye giremeyen eserlerden, jürinin uygun göreceği 15 (on beş) esere de çeşitli ödüller verilecek. 

MİNYATÜR SANATINA OLAN İLGİ ARTTIRILMALI
Yarışmaya minyatür sanatçılarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “İslâm medeniyetimizin müstesna estetiğini yansıtan en özgün sanat dallarımızdan birisi olan minyatür sanatı ve tanıtımı, günümüzde gelenekli sanatlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geliyor. Bu sanata olan ilginin artırılıp canlı tutulmasının yanı sıra minyatür sanatıyla meşgul sanatkârlar ve sanatseverlerin katılımının sağlanması, yetenekli sanatkârların teşvik edilip ödüllendirilmesi amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Meram ilçemizin geçmişten günümüze tarihi güzelliklerinin anlatıldığı en güzel eserlerin belirleneceği yarışmanın jüri üyeliklerini de alanında uzman tezhip sanatçıları ve akademisyenler yapıyor. Jüri üyelerimiz, değerlendirmelerini tamamladıktan sonra kısa bir süre içinde sonuçları açıklayacağız. Düzenleyeceğimiz bir törenle de ödülleri vereceğiz” dedi. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English