Son Dakika Haberler

Kalp yetmezliği nedeniyle yapay kalp takılan 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür, solunum sıkıntısı ve akciğerindeki enfeksiyon nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor -Anne Çiğdem Dizyörür: "Tuğra'nın yaşaması için bize bir kalp lazım, organ bağışı lazım. Kalp yetmezliği nedeniyle zaten acil koduyla kalp aranıyordu, şimdi acilin acili koduyla kalp aranıyor. Biz umutluyuz, Tuğra bunu da atlatacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir'de yapay kalp cihazıyla yaşam savaşı veren 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür'ün solunum sıkıntısı ve akciğerindeki enfeksiyon nedeniyle acil organ beklediği bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bodrum'da yaşayan Çiğdem-Mehmet Dizyörür çiftinin kalp damarları ters olarak dünyaya gelen ve 4 açık kalp ameliyatı geçiren çocukları Tuğra'ya 11 Mart 2016'da yapay kalp takıldı.

İstanbul'daki hastanelerdeki tedavisinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelen ve İzmir'de yaşamaya başlayan Dizyörür ailesi, çocuklarını yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırdı.

Akciğerinde enfeksiyon tespit edilen minik Tuğra, acil olarak Çocuk Hastanesinin yoğun bakım bölümüne alındı ve yaşaması için acil kalp beklemeye başladı.

- O kalbine "Joe Dalton" diyor

Anne Çiğdem Dizyörür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğuştan kalp hastası olduğunu, son ameliyatında kalbin daha da zayıf hale geldiğini belirtti.

Tuğra'nın "Joe Dalton" adını verdiği yapay kalp cihazıyla yaşamını sürdürdüğünü ve her şeyin yolunda gittiğini anlatan Dizyörür, şunları belirtti:

"Birden ateşi çıktı. Akciğerlerinde enfeksiyon ve ödem olmuş. Hastaneye yatırdık, hemen yoğun bakıma aldılar. Kalbi zaten çok güçsüzdü, görevini yerine getiremiyordu, şimdi akciğeri de görevini yapmıyor. Kalp nakli bekliyoruz. İnsanların daha duyarlı olmasını istiyoruz. Nakil ile insanları yaşatabiliriz. Organ nakline birgün herkesin ihtiyacı olabilir. Bize bir kalp lazım. Bunun için insanların bağış yapmasını istiyoruz. Evladımdan hiçbir zaman umudumuzu kesmedik. Oğlum da hayata çok bağlı. Kalp yetmezliği nedeniyle zaten acil koduyla kalp aranıyordu, şimdi acilin acili koduyla kalp aranıyor. Biz umutluyuz, Tuğra bunu da atlatacak."

Yoğun bakım ünitesine sabah ve akşam girerek oğlunu gördüğünü anlatan Dizyörür, "Daha çok su istediğini, acıktığı söylüyor. 'İyi misin?' diye sorduğumda iyi olduğunu söylüyor. Ben oğluma çok güveniyorum. Bir mucize olacağına inanıyoruz." dedi.

Tuğra'nın en çok istediği şeyin denize, havuza girmek, koşmak ve yürümek olduğunu dile getiren Dizyörür, Fenerbahçe aşığı oğlunun iyileşince tuttuğu takımın maçına da gideceğini sözlerine ekledi.

- "Yaşaması için kalp nakli şart"

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Ülger Tutar da doğumsal kalp hastalığı bulunan Tuğra'nın akciğer enfeksiyonu nedeniyle durumunun kötüleştiğini, yüksek ateş ve solunum yetmezliğinin olduğunu ifade etti.

Tutar, "Mekanik olarak solunum desteği sağlıyoruz. Acil kalp bulunduğu anda hemen nakil yapılacak. Tabii kan grubunun da uyması gerekiyor. Yapay kalp kalıcı bir çözüm değil, Tuğra'nın yaşaması için kalp nakli şart." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English