Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Minik prenses" büyümek istiyor

Konya'da, doğumdan sonra gelişme geriliği tanısı konulan ve çevresinde "minik prenses" olarak bilinen 8 yaşındaki Şükran Sude Altuner, sağlık sorunlarını atlatıp hemşire olmanın hayalini kuruyor.

“Minik prenses“ büyümek istiyor
Hatice ve Metin Altuner çiftinin 3 çocuğundan 2'ncisi Şükran Sude, 2008 yılında 920 gram ağırlığında, 35 santimetre boyunda dünyaya geldi. Küçük Sude'ye doğumundan 6 ay sonra "gelişme geriliği" tanısı konuldu.

Beynindeki damarlarından bazılarının tıkanık olmasından dolayı sol kolunda felç tespit edilen, yürüme ve konuşma becerisinde de sorun yaşayan Şükran Sude, yaklaşık 4 yıldır özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyor. Küçük kız, bireysel ve fiziksel terapilerle artık günlük aktivitesini bağımsız gerçekleştirebiliyor.

Çevresinde "minik prenses" olarak bilinen Şükran Sude Altuner, 7 kilogram ağırlığı ve 72 santimetrelik boyuyla 2 yaşındaki kardeşinden daha küçük görünüyor.

- 2 yaşındaki kardeşi kendisinden uzun

Anne Hatice Altuner, Şükran Sude'nin hastalığının milyonda bir görüldüğünü söyledi.

Kızının boy ve kilosuyla yaşıtlarının çok gerisinde olduğuna dikkati çeken Altuner, şöyle konuştu:

"2 yaşındaki küçük kardeşi Yağız 12 kilogram ağırlığında ve kendisinden uzun. Sude, fiziksel olarak 1-1,5 yaşındaki çocuklardan daha küçük. Büyümek istiyor ama böyle de mutlu. İlgi gördüğü için de çok mutlu oluyor. Görenler şaşıyor, 'neden böyle' diye soranlar oluyor. Bu soruya cevap veremiyoruz. Bu, Allah'ın bir hediyesidir bize ve böyle kabul ediyoruz. Hastalanmadıktan sonra halimizden memnunuz. Zaten engelli anneleri böyle inanmazsa, yaşadıkları ağırlığı üzerinden atamazlar."

Anne Altuner, Şükran Sude'nin beynindeki bazı damarlarında tıkanıklık olduğunu belirterek, "İnşallah ileride kötü şeylerle karşılaşmayız. Öte yandan doktorumuz da her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi. Sol elinde felç vardı. Rehabilitasyon merkezindeki fizyoterapi ile düzeldi." diye konuştu.

- Büyünce hemşire olmak istiyor

Şükran Sude Altuner ise çevredekilerin kendisini "minik prenses" diyerek sevdiğini anlatarak, "Resim ve boya yapmayı çok seviyorum. Büyümek ve hemşire olmak istiyorum." dedi.

Küçük kızın tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinin işletmecisi fizyoterapist Ali Eker de Şükran Sude'nin kendilerine geldiğinde denge kaybı yaşadığını, yürümede ve konuşmada zorluk çektiğini dile getirdi.

Şükran Sude'nin fiziksel özelliği itibarıyla yaşıtlarının çok gerisinde olduğunu vurgulayan Eker, şunları kaydetti:

"Amacımız çocuğumuzu bağımsızlaştırabilmek, günlük yaşamında çevresindekilerin yardımına ihtiyaç duymaksızın aktivitesini gerçekleştirebilmektir. Burada bugüne kadar yaptığımız fizik tedavi ve bireysel rehabilitasyon ile Sude yürüme parkurunu bağımsız tamamlayabiliyor, merdivende inip çıkabiliyor. Sol elini de günlük yaşam aktivitelerinde kullanabiliyor. Sudemiz aynı zamanda rahatlıkla konuşabiliyor. Bunlar yeterli değil ama geldiği aşama büyük bir kazanç. Merkezde bunların üzerine koyarak devam etmeyi hedefliyoruz. Gördüğümüzde tabii ki etkilendik ama psikolojisini etkilememesi için fiziksel şartlarını göz önünde bulundurmuyoruz."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HA
    Hediye Altuner
    7 yıl önce

    Pirensesim iz için yapabilecegim birşey varsa seve seve yapmaya hazım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English