Son Dakika Haberler

Hazine taşınmazlarının tıbbi ve aromatik bitkilerle süs bitkileri yetiştirmek amacıyla kiraya verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Hazine taşınmazlarının tıbbi ve aromatik bitkilerle süs bitkileri yetiştirmek amacıyla kiraya verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Maliye Bakanlığının, "Mi̇lli̇ Emlak Genel Tebli̇ği̇", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Hazine taşınmazları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen tıbbi ve aromatik bitkilerle süs bitkilerinin üretimi yapılmak üzere hak sahiplerine kiraya verilebilecek. İhtiyaç halinde Bakanlığın görüşleri doğrultusunda tıbbi ve aromatik bitkiler grubunda yer alan bitki türlerinde değişikliğe gidilebilecek. Tarım idaresince uygun görülmeyen süs bitkileriyle tebliğde belirtilmeyen tıbbi ve aromatik bitkiler için yapılan kiralama talepleri değerlendirmeye alınmayacak.

Hazine taşınmazları, çok yıllık bitkiler için 10 yıla, tek yıllık bitkiler için ise 5 yıla kadar kiraya verilebilecek. Taşınmazlar, kira süresi sonunda talep halinde, yeniden bedel belirlenerek, yükümlülüklerini yerine getiren eski kiracıya yeniden kiralanabilecek. İlk yıl tahmini kira bedeli taşınmazın rayiç bedelinin binde biri olacak. Hak sahiplerine, aynı ilçe sınırlarında, tıbbi ve aromatik bitkiler için en fazla 1 milyon metrekareye kadar, süs bitkileri için 2 milyon metrekareye kadar Hazine taşınmazı kiraya verilebilecek.

- Taşınmazlar, amacı dışında kullanılamayacak

Tebliğ kapsamında kiraya verilebilecek Hazine taşınmazları, resen veya gerçek/tüzel kişilerin talebi üzerine idarece belirlenerek 30 gün süreyle ilan edilecek. İlan edilen taşınmazlara ilişkin bilgiler, ilanın başladığı tarihten itibaren 5 gün içinde tarım i̇daresine ayrıca gönderilecek. İlan edilen Hazine taşınmazları üzerinde tıbbi ve aromatik bitkilerle süs bitkileri yetiştirmek isteyen gerçek veya tüzel kişiler, belirlenen sürede idareye başvuracak. Tarım idaresi, başvuruları en geç 30 günde değerlendirerek sonucunu bildirecek.

Taşınmaz, hak sahibine pazarlık usulüyle ihale edilecek ve kira sözleşmesi düzenlenecek. İlk yıl kira bedelinin dörtte biri, ihalenin onaylanmasına ilişkin kararın müşteriye tebliğ tarihinden itibaren 15 günde peşin olarak, kalanı 3 eşit taksitle müteakip yıllar kira bedelleri ise 4 eşit taksitle ödenecek. Başvuru şartlarına ve kira sözleşmesine uygun faaliyette bulunup bulunulmadığı yıllık denetlenecek. Tıbbi ve aromatik bitkilerle süs bitkileri yetiştirilmesi amacıyla kiraya verilen taşınmazlar, amacı dışında kullanılamayacak, üzerine hiçbir sabit yapı ve tesis inşa edilemeyecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English