Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Millet İttifakı Tutum Belgesi" açıklandı

CHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti tarafından imzalanan "Millet İttifakı Tutum Belgesi" kamuoyuna açıklandı Tutum Belgesi'nden: "Elde edilecek Meclis çoğunluğumuz ve seçilecek cumhurbaşkanı adaylarımız ile tek kişinin otoritesine bağlı hale getirilen ülkemizin siyasal sistemini, yeni yasama döneminde zaman kaybetmeksizin kuvvetler ayrılığı ilkesine ve çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi, demokratik siyasal zemini tüm gerekleri ile yeniden inşa edeceğiz" "Terörün her türlüs

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Millet İttifakı Tutum Belgesi'nde, "Elde edilecek Meclis çoğunluğumuz ve seçilecek Cumhurbaşkanı adaylarımız ile tek kişinin otoritesine bağlı hale getirilen ülkemizin siyasal sistemini, yeni yasama döneminde zaman kaybetmeksizin kuvvetler ayrılığı ilkesine ve çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleri ile yeniden inşa edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

"Millet İttifakı Tutum Belgesi", CHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve İYİ Parti temsilcileri tarafından JW Marriot Hotel'te düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, DP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özdemir, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ katıldı.

Parti temsilcileri adına açıklamada bulunan Mehmet Özdemir, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in talebiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, 4 partinin katılımıyla oluşturulan 4 komisyonun bir süredir yaptıkları toplantılarda belli bir metin üzerinde anlaştığını söyledi.

Özdemir, "Biz buna 'Millet İttifakı Tutum Belgesi' diyoruz. Bu metnin seçimden 3 gün önce açıklanmasının son derece önemli olduğu kanaatindeyiz. Burada Millet İttifakı'nı oluşturan dört partinin genel başkan yardımcıları olarak huzurunuzda belli bir taahhüdü yerine getiriyoruz." dedi.

Özdemir, açıklamasının ardından hazırlanan metni okudu.

CHP, DP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin farklı program ve dünya görüşlerini muhafaza ederek vatandaşların siyasi tercihlerinin Meclis'e eksiksiz yansıması amacıyla 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine "Millet İttifakı" adı altında katıldıklarını belirten Özdemir, "Memnuniyetle ifade ederiz ki Millet İttifakı, ittifak protokolünde ortaya konulan temel ilke ve hedefler doğrultusunda büyük bir uyum içindedir. Bu çerçevede Millet İttifakı'nın bizatihi varlığı, ülkemizde oluşturulmaya çalışılan toplumsal ayrışma ve kutuplaşmayı önemli ölçüde azaltmış, her türlü provokatif tutuma rağmen insanımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamı içinde adil ve güvenli bir seçimin yapılmasına ciddi anlamda katkı sunmuştur." diye konuştu.

Özdemir tarafından okunan Tutum Belgesi'nde şunlar yer aldı:

"Yine bilinmesini isteriz ki 'Millet İttifakı', ittifak protokolünde ortaya konulan temel ilke ve hedefler doğrultusunda 24 Haziran 2018 seçimlerinde aziz milletimizin Millet İttifakı'na ve Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerimizin cumhurbaşkanı adaylarına göstereceği teveccüh ile elde edilecek Meclis çoğunluğumuz ve seçilecek Cumhurbaşkanı adaylarımız ile tek kişinin otoritesine bağlı hale getirilen ülkemizin siyasal sistemini, yeni yasama döneminde zaman kaybetmeksizin kuvvetler ayrılığı ilkesine ve çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleri ile yeniden inşa edeceğiz.

Bu inşa sürecinde cumhurbaşkanlığı yetkilerinin, kuvvetler ayrılığı ilkeleri ve Meclis denetimi esasına göre kullanılmasını sağlama, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlama, OHAL'i derhal kaldırma, terörün her türlüsü ile kesintisiz, etkin ve kararlı mücadele, kontrolden çıkmış durumdaki enflasyon, döviz kuru ve faizlerin, güven ortamı ve normalleşmenin sağlanarak kontrol altına alınması, başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımız ve kurumlarımız tarafından layıkıyla kullanılmasını temin etme ilkelerini hayata geçirme kararlılığındadır."






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English