Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MHP'den Konya Barosu'na sert tepki! "Bildiriyi şiddetle kınıyoruz"

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararını eleştiren Konya Barosu'na bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi'nden geldi. MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, "Konya Baromuzun yapmış olduğu açıklamayı ben hiç yakıştıramadım kendilerine. Kesinlikle kabul edilebilir bir tarafı yok. Türkiye Barolar Birliği'nin değirmene su taşımalarını ben şahsım adına kabul edemiyorum ve açıklamalarını şiddetle kınıyorum." dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hafta başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verdi. Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP’den karara dair “Şaibeli hale gelen bir seçimin yenilenmesi” şeklinde açıklamalar gelirken, önce Türkiye Barolar Birliği (TBB) ardından da Konya Barosu tepki çeken açıklamaların altına imza attı. Konya Barosunun bildirisinde “YSK kararıyla hukukun çiğnendiği ve kamu vicdanının rahatsız olduğu” iddia edildi. 

Konya Barosu'nun açıklamasına bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi'nden geldi. KONTV Ana Haber Bülteni'nin canlı yayın konuğu olan İl Başkanı Murat Çiçek, "30 Mart seçimleri ile birlikte Türkiye'de artık belli noktalarda halen eksiklikler olduğu gözüktü. Bu anlamda özellikle İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimi tam bir şaibeli hal almıştı ve sürekli gündemi meşgul eden bir durum içerisindeydi. Gerek sayın liderimiz Devlet Bahçeli ve gerek sayın Cumhurbaşkanımız bu seçimlerin şaibenin ortadan kalkması açısından yenilenmesi gerektiğini ifade ediyorlardı. YSK'nın verdiği karar son derece yerinde bir karar. Zira ortada şaibeli bir durum var. Sandık kurul başkanlarından birleştirme tutanaklarına kadar ciddi anlamda soru işaretleri var. İlk sonuçlar ile daha sonraki sonuçlarda birkaç ilçede meydana gelen itirazlarla birlikte farkın kapandığı gözükmekte. Bu şaibeyi ortadan kaldırmak ve özellikle millet iradesinin sandığa tam anlamıyla yansıdığını koruyabilmek açısından bu seçimlerin yenilenmesi gerekiyordu. Seçimlerin yenilenmesi kararı ile birlikte liderimiz İstanbul'da yoğunluğu bulunan ilçe başkanlarımızı ilk etapta çağırarak seçim sürecini başlatmış oldu. Bu teşkilatlar dışında Konya da dahil diğer il teşkilatlarımız da aynı şekilde İstanbul'da seçim çalışmalarına katkıda bulunacak. YSK'nın vermiş olduğu karar son derece yerinde olmuştur. 23 Haziran'da Cumhur İttifakı gasp edilen hakkına kavuşacaktır ve İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanacaktır." dedi.

Çiçek konuşmasına şöyle devam etti;
"Herkes düşüncesini fikrini ifade edebilir bunda herhangi bir sıkıntı yok ama meslek odalarının bu anlamda biraz daha dikkatli olması lazım. Sonuçta Türkiye Barolar Birliği de Konya Barosu da ciddi anlamda bir kitlesi olan kuruluşlar. Konya Barosu bende dahil olmak üzere 3 bin 500 üzerinde avukatı temsil eden bir kuruluş. Öncelikli vazifesi bu değil, öncelikli vazifesi kendi meslektaşlarının haklarını korumak, baroların asli vazifesi bu. Her siyasi düşünceye eşit mesafede olup bu şekilde yaklaşması gerekiyor. Şuanki baro başkanımızın yapmış olduğu açıklama beni ve birçok arkadaşımızı da bağlamıyor. Birçok arkadaşımızda bu anlamda tepkilerini dile getirmiştir. Türkiye Barolar Birliğine nezline baktığımız zaman, sanatçılardan da bir çok kesimden de açıklamalar geliyor. Daha öncede yaşadık bunları, sizin 15 Temmuz'da aklınız neredeydi bir tane açıklamanız yok. Daha ortada gerekçeli karar yok, bununla ilgili gerekçesiyle birlikte kitapçık hazırlanıyor şuanda. Diğer tarafta haklı bir sebeble iptal edilmiş bir seçim var, bunu siz çarpıtıp kamuoyunda bir algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Sanki YSK siyasi iktidarın etkisi altında bir karar vermiş gibi ve bu anlamda kendilerince bir mağdur edebiyatı oluşturmak ve kamuoyunda bir algı oluşturma çabası içerisindeler. İtiraz çok açık ve net, büyükşehir nezlinde bir itiraz olmuştur, ilçe belediyeler nezlinde bir itiraz söz konusu olmamıştır. Olmuş olsaydı o da YSK tarafından ayrıca değerlendirilirdi."

Algı oluşturup toplumda belli kişileri ileriye dönük senaryolar dahilinde bir yerlere hazırlama projesi olduğunu ifade eden Çiçek, "Konya Baromuzun yapmış olduğu açıklamayı ben hiç yakıştıramadım kendilerine. Kesinlikle kabul edilebilir bir tarafı yok. Herşeyden öte kendilerinin bir hukukçu olamsı münasebetiyle bu kararı en iyi anlayabilecek fikre ve akla sahipler. Türkiye Barolar Birliği'nin değirmene su taşımalarını ben şahsım adına kabul edemiyorum ve açıklamalarını şiddetle kınıyorum." dedi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English