Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mevlana Meydanında sahur vakti dev buluşma! Konya’ya 134 milyonluk 11 tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğünce Konya’da yapımına başlanan ve tamamlanan projelerin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Törene vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'yi ekonomik olarak sıkıştıralım, doları yükseltelim gibi birtakım oyunlar oynanıyor. Tabii bu oyunu fark eden Cumhurbaşkanımız 24 Haziran'da seçim yapılmasına karar verdi. Bu yüzden milletimizin tarihinde 24 Haziran bir milat olacak. Bu basit bir parti seçimi değil, devletimizin bekası ve milletimizin istikbalidir." dedi.

Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Konya'da yapımına başlanan ve tamamlanan projelerin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Mevlana Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Eroğlu, Konya'ya yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Çiftçilerin tüm derdini DSİ ve OGM'nin çözdüğünü belirten Eroğlu, "Artık çiftçinin gideceği tek yer orası. Sulama birliklerinde çalışan işçiler, sayman ve müdürler de olduğu gibi çalışmaya devam edecek. Onları mağdur etmeyeceğiz. Hükümetimiz, Konya'ya 47 milyar liralık yatırım yaptı. Konya'ya en çok yatırım yapan bakanlık ise 7 milyar 200 milyon lira ile bizim bakanlığımızdır. İnşallah devam eden projeler de açıldığında 8 milyar liraya ulaşmış olacağız." diye konuştu.

- "Bir haine darbe yaptırmak istediler"

Bakan Eroğlu, Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını vurguladı.

Bu oyunların sürdüğünü dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Konyalı oynanan bu oyunu görüyor. Türkiye geliştikçe önce 'AK Parti'yi kapatalım' dediler, ardından Gezi hadiseleri çıktı. Geziden önce faizler yüzde 4,65'e inmişti. IMF'ye borcumuzu ödemiştik. Paramızdan altı sıfır atmıştık. Konyalı kardeşim, eski Türkiye'yi, paramızın pul olduğu, pasaportumuzun itibarının olmadığı, bir IMF memurunun gelip Türkiye'ye talimat verdiği günleri unutma. Türkiye gelişip çağ atladıkça bazı düşman ve dost görünümlü ülkeler önümüzü kesmek için 30-35 yıl besledikleri bir haine darbe yaptırmak istediler. Şimdi oyunları devam ediyor. Bu sefer 'Türkiye'yi ekonomik olarak sıkıştıralım, doları yükseltelim' gibi birtakım oyunlar oynanıyor. Tabii bu oyunu fark eden Cumhurbaşkanımız 24 Haziran'da seçim yapılmasına karar verdi. Bu yüzden milletimizin tarihinde 24 Haziran bir milat olacak. Bu basit bir parti seçimi değil, devletimizin bekası ve milletimizin istikbalidir. Bunu herkes böyle bilsin." 

- "Sulamada şaha kalkacağız"

Eroğlu, Mavi Tünel'in arıtma tesisleriyle İstanbul ve Ankara'dan sonra yapılan en büyük içme suyu projesi olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de en çok baraj ve göleti, 18 baraj ve 28 göletle Konya'da yaptıklarını aktaran Eroğlu, "Daha devam ediyor; inşallah 11 baraj ve 6 gölet daha yapılacak. Sulamada şaha kalkacağız. Şimdi modern sulamaya dönüyoruz. Sırf sulamadan dolayı çiftçimizin cebine yılda 503 milyon lira ilave para giriyor. Bu da zenginlik demek." ifadelerini kullandı.

Ayrıca 138 derenin ıslah edildiğini, 101 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, 6 şehir ormanı, 36 mesire yeri ve 10 bal ormanı oluşturulduğunu dile getiren Eroğlu, "Şimdi yeni bir seferberlik başlattık. 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracağız. Dikmesi de yeri de masrafları da bizden. Geliri de 49 yıllığına vatandaşa ait olacak. Tabii bunu adil olması için kura usulüyle belirleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Bakan Veysel Eroğlu’nun Konya’ya her gelişinde mutlaka Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Konya’ya dair yeni hizmetleri, projeleri ve müjdeleriyle geldiğine vurgu yaparak, söz konusu yatırım ve projelerin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konya’nın 100 yıllık hayallerinin gerçekleşmesinde Bakan Eroğlu’nun büyük emekleri olduğunu söyleyen Başkan Altay, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde yürüyen Mavi Tünel’den şehrimize içme suyu getirecek yatırım, sonuçlanma aşamasında. İnşallah kısa sürede Konya’ya Torosların, Göksu’nun suyu akmaya başlayacak ve musluklarımızdan memba kalitesinde su içmeye başlamış olacağız. Bugün açılışını yapacağımız tesislerden biri de belediyemiz tarafından sizlerin katkıları ile hayata geçirilen Geçici Hayvan Bakımevi. Toplam 5 milyon 733 bin lira maliyetle hayata geçirdiğimiz hayvan bakımevinin ve diğer yatırımların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra Eroğlu ve diğer protokol üyeleri, platforma kurulan butona basarak Konya'da 134 milyon lira bedelle DSİ tarafından inşa edilecek Bozkır Harmanpınarı, Selçuklu Tepekent, Bozkır Dereiçi Barajı ve Sulama Tesisleri, Meram Yeşildere, Taşkent Afşar Göleti ve Sulamaları, iki adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak bir tesisin temelini attı.

Ayrıca, iki adet taşkın koruma tesisi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce yapılan Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi de hizmete açıldı.

Bakan Eroğlu, 15 aileye de orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını verdi.

Törenin ardından Eroğlu, meydanda kurulan sofrada vatandaşlarla sahur yaptı.



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English