Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meslek lisesi öğrencilerine yönelik alan yerleştirme kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı Buna göre, meslek alanlarına ait tercihler için başvurular 13-26 Mayıs'ta yapılacak Alana yerleştirme sonuçları 28 Haziran'da ilan edilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yayımlanan "Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu"na göre meslek alanlarına ait tercihler için başvurular 13-26 Mayıs'ta yapılacak.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin 10'uncu sınıf meslek alanlarına geçiş işlemlerine yönelik "Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" yayımlandı. Buna göre, Anadolu Meslek Programı alanları hakkında 9'uncu sınıf öğrencilerine, ders yılı süresince rehberlik ve bilgilendirme yapılacak. Meslek alanlarına geçiş ve tercihe yönelik iş ve işlemler hakkında 9'uncu sınıf öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı 5-28 Nisan'da düzenlenecek.

Meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması gerekecek. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tespit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık veya sağlık kurulu raporu istenecek. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10'uncu sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirilecek.

Meslek alanlarına ait tercihler için veli veya okul müdürlüğünce e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne başvurular 13-26 Mayıs'ta alınacak.

- Öğrenciler, diğer okullardaki alanları da tercih edebilecek

Anadolu meslek programlarında, alana yerleştirme puanı (AYP), öğrencilerin ortaokul başarı puanlarının yüzde 40'ı ile 9'uncu sınıf yıl sonu başarı puanının (YBP) yüzde 60'ı toplanarak belirlenecek.

Meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki okullarda bulunan alanları da tercih edebilecek. Alanlardan en fazla 15 tercih yapılabilecek.

Anne veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar, işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programlarında bu işyerindeki meslekle ilgili alan veya dala doğrudan kayıt edilebilecek.

Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, AYP ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alana merkezi sistem ile yerleştirme işlemi yapılacak.

Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de AYP'ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecek.

Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10'uncu sınıfta birinci dönemin sonuna kadar alan değiştirerek de geçiş yapabilecek.

Anadolu Meslek Programı alanlarına alınacak öğrenci kontenjanları, 25 Haziran'da e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde ilan edilecek. Alana geçiş sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English