Son Dakika Haberler

"Türkiye'de FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadele hayati bir konudur. Dolayısıyla bu bir beka meselesidir. Türkiye eğer bu konuda zafiyet gösterirse tekrar bir felaketle karşılaşabilir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Türkiye'de FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadele hayati bir konudur. Dolayısıyla bu bir beka meselesidir. Türkiye eğer bu konuda zafiyet gösterirse tekrar bir felaketle karşılaşabilir." dedi.

Kentteki bir restoranda organize edilen yemekte sendika üyeleriyle bir araya gelen Yalçın, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yalçın, kamuya engelli memur alımı konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine, engellilere yönelik yeni bir istihdamın söz konusu olduğunu söyledi.

Hükümet yetkililerinin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bunu bir kez daha kamuoyuna açıkladığını ifade eden Yalçın, "Türkiye sosyal bir hukuk devletidir. Dolayısıyla devletimiz sosyal projeler boyutuyla da vatandaşlarını gözeterek kucaklıyor. Memur-Sen olarak bunu destekliyoruz." diye konuştu.

Yalçın, Memur-Sen ailesi olarak çalışma hayatına ilişkin her türlü istihdamı olumlu bulduklarına dikkati çekerek, "Engelli kardeşlerimizin de atanacakları günü iple çektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kamuda istihdam bu anlamla da devam etmelidir. Vekili, ücretlisi gibi çeşitli istihdam çeşitlerinden ziyade belli güvenceye kavuştukları, tedirgin olmadıkları sağlıklı bir istihdam biçimi herkesin hakkıdır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu süreçte çok dikkatli davranılmalı"

Kamuda FETÖ ile mücadelenin ne aşamada olduğu yönündeki soruya ise Yalçın, "Türkiye'de FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile mücadele hayati bir konudur. Dolayısıyla bu bir beka meselesidir. Türkiye eğer bu konuda zafiyet gösterirse tekrar bir felaketle karşılaşabilir." yanıtını verdi.

Yalçın, 15 Temmuz'un bu anlamda Türkiye'ye çok ağır faturası çıkan önemli bir tarih olduğuna işaret ederek, "Dolayısıyla bunun bir daha yaşanmaması açısından terörle mücadele konusu son derece önemli. Bu açıdan kamuda terörle irtibatlı, iltisaklı birisi varsa bunun müsamaha ile karşılanmaması son derece önemlidir." diye konuştu.

Burada gözetilmesi gereken bir husus olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Terör örgütleriyle irtibat ve iltisak üzerinden ithamlarla mağdur edilen kişiler varsa bunlar düzgün şekilde ayıklanmalıdır. Yoksa mağdur ve masumlar araya karışırsa, bunlar düzgün şekilde ayıklanmazsa bu mevcut süreci olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla devletin OHAL komisyonu marifetiyle yapılan çalışmada son derece titiz çalışarak, bu anlamda hızlı da davranılarak beklentisi olanların beklentileri karşılanmalıdır. Ama bir kişi gerçekten vatana hainlik etmişse irtibatlı bir şebekenin içerisinde bulunmuşsa onun da bu süreçte bir mağdur ve masum olarak gösterilmesi de insanların vicdanlarını kanatır ve yaralar. O yüzden bu süreçte çok dikkatli davranılmalı."

Kentteki programları kapsamında Vali Seddar Yavuz ile Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ı makamında ziyaret eden Yalçın, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Ordu Teşkilat Buluşması" programına da katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English