Son Dakika Haberler

"Türkiye 93 yılda 65 hükümet gördü, bir buçuk yılda bir hükümet. Buradan bir hikaye, bir başarı çıkmaz, buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükümetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez''

Anadolu Ajansı haberine göre;
BİLECİK (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Türkiye 93 yılda 65 hükümet gördü, bir buçuk yılda bir hükümet. Buradan bir hikaye, bir başarı çıkmaz, buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükümetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez." dedi.

Yalçın, Memur-Sen Bilecik şubesince düzenlenen Bilecik Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulundaki "Memur-Sen'e Davet Tercih Evet'' konulu etkinliğe katıldı.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tek sorununun istikrar olduğunu ve bu gerçekleşmediği için alınan kazanımların bir çırpıda kaybedildiğini söyledi.

Türkiye'nin yakaladığı istikrarla kazanımların üzerine koyacağını vurgulayan Yalçın, şunları belirtti:

''Üzerine koyduğumuz yanımıza kalacak. Bu ülkenin sorunu bu. Osmanlı 600 yıldan fazla üç kıta da cihan devleti olarak hüküm sürdü ve yöneten sayısı 40'ı bulmadı. Amerika 229 yıllık bir hikaye 45. başkanı, Türkiye 93 yılda 65 hükümet gördü, bir buçuk yılda bir hükümet. Buradan bir hikaye, bir başarı çıkmaz, buradan istikrarsızlık, tatsızlık, koalisyon tartışmaları, kurulamayan hükümetler ve tekrar eden seçimler çıkar. Böyle bir zeminde yatırım olmaz, ülke istikrar bulmaz ve böyle bir zeminde mutfağımıza alnımızın terinin karşılığı gelmez."

Dünya Bankası verilerine göre kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın Güney Kore'de 27 bin dolar, İspanya'da 26 bin dolar, Japonya'da 35 bin dolar olduğunu aktaran Yalçın, şöyle dedi:

"Türkiye'nin son 14 yıllık dönem içerisinde kaydettiği mesafe ile 11 bin dolar. Bunların bizden ne farkı var, bunların bizden ne üstünlüğü var? Sorun istikrar. Onun için Almanya hopluyor, Hollanda hopluyor, İsviçre tepiniyor. Çünkü istikrar yakalandığı zaman Türkiye ilerleme kaydederse onların oda konforu da, kafa konforu da bozulur. Türkiye ayağa kalktığında sadece Türkiye ayağa kalkmıyor. Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar ve Türkiye Cumhuriyetleri de bundan haz alıyor, cesaret buluyor.''






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English