Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Memiş Kütükcü: Konya, ekonomideki hedeflerine üretim ve ihracatla ulaşacak

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, ekonomideki hedeflere üretim ve ihracattaki artışla ulaşacaklarını kaydetti

Memiş Kütükcü: Konya, ekonomideki hedeflerine üretim ve ihracatla ulaşacak
Birlik Vakfı Konya Şubesi'nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına konuk olan Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın, ekonomideki hedeflerine üretimle ve ihracatla ulaşacağını söyledi.

Kütükcü, bu hedeflerin yakalanabilmesi için KSO olarak yaptıkları çalışmaları da anlattı. 

Vakıf binasında gerçekleştirilen "2023 Vizyonu ve Konya Sanayisi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Başkan Kütükcü, ekonomideki hedeflerin yakalanabilmesi için Konya Sanayi Odası olarak yaptıkları çalışmaları aktararak, "Konya sanayisinin nitelikli üretim kabiliyetini ve rekabetçiliğini artırma odaklı başta ihracat olmak üzere pek çok çalışma yürütüyoruz. Yurt dışı fuar organizasyonları, ikili iş görüşmeleri, savunma sanayi zirveleri, uluslararası sektörel konferanslar, ana sanayi ziyaretleri organizasyonlarımız bunlardan bazıları" dedi.

Yapılan tüm çalışmaların nitelikli insan kaynağı olmadan tek başına yeterli olmadığının altını çizen Kütükcü, "Biz bu sorunu çözmek için Konya OSB'mizde bulunan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, proje okulu haline getirdik. Okulumuz şu anda Konya'nın en çok tercih edilen meslek lisesi haline geldi. Kontenjanımızın tamamı dolu. Ayrıca lise öğrencilerinin kafasındaki kötü sanayi algısını yıkmak için de bir takım çalışmalar yaparak, 8. sınıf öğrencilerimize fabrika gezileri düzenleyip, buradaki modern çalışma alanlarını gösteriyoruz. Yine, öğrencilere mesleki eğitimin önemini anlatmak için ‘Geleceğimi seviyorum, mesleğimi seçiyorum’ temalı kitapçığımızı bastırarak, 8. sınıf öğrencilerimizin tamamına dağıttık" ifadelerini kullandı.  

KONYA OSB, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK VE EN NİTELİKLİ OSB'Sİ OLACAK

Konya sanayisinin sürekli geliştiğini, bunun da beraberinde yeni yatırım alanlarına ihtiyacı artırdığını söyleyen Kütükcü, şunları aktardı:

"Biz de sanayimizin bu talebini karşılamak amacıyla Konya Organize Sanayi Bölgemizi, yine sanayicilerimizin talepleri doğrultusunda sürekli olarak geliştiriyor, genişletiyoruz. 2013 yılında tahsise açtığımız 4. Kısım Genişleme Alanında 104 parselden 103’ü üretime geçti. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında 5. Kısım Genişleme Alanımızı tahsise açtık. Burada 167 sanayi parseli oluşturduk. 6. Kısım Genişleme Alanımızda da yer seçimi çalışmaları yürütülüyor.  6. Kısmın büyüklüğü 16 milyon metrekarenin üzerinde. Şu anda zaten mevcutta 23 milyon metrekareyiz. Hedefimiz Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli OSB'si olmak."

Kütükcü, diğer çalışmalar ile ilgili de bilgiler vererek, dinleyicilerin sorularını yanıtladı.
Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, KSO Başkanı Memiş Kütükcü’ye tablo takdim etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English