Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MEB'den "Kısa Film Yarışması" açıklaması

-Milli Eğitim Bakanlığı: "(Ulusal Öğrenen Yetişkinler Kısa Film Yarışması) Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesine ilişkin, üst düzey devlet protokolünün katılımını içeren herhangi bir tören planlanmamış, bu konuda eser sahiplerine ve kamuoyuna hiç bir taahhütte bulunulmamıştır" "Ödüllerin bugüne kadar verilememesinin sebebi, ödüller için ayrılan ödeneğin şu ana kadar serbest bırakılmamasıdır. Ödeneğin ulaşmasıyla birlikte dereceye girenlere ödüllerinin verileceğinden de hiç kims

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ulusal Öğrenen Yetişkinler Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesine ilişkin, üst düzey devlet protokolünün katılımını içeren herhangi bir törenin planlanmadığını, bu konuda eser sahiplerine ve kamuoyuna hiç bir taahhütte bulunulmadığını, ödeneğin ulaşmasıyla birlikte dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini bildirdi. 

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı görsel, yazılı ve sosyal medya organlarında, "Ulusal Öğrenen Yetişkinler Kısa Film Yarışması"na ilişkin "mesnetsiz, asılsız ve yalan" haberlere ilişkin açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.  

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasına, 113 film başvurusunun alındığı, bu filmlerin, iletişim uzmanları ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından ayrı ayrı izlendiği, puanlandığı ve dereceye girenlerin belirlendiği anlatıldı. 

Jüri tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde yapılan değerlendirme toplantısında da birincilik ödülüne 57 puanla "Çırak (3 dk. 59 sn.)", ikincilik ödülüne 56 puanla "Mahmud Bin Ahmed El-Hoyi (7 dk. 52 sn.)" ve üçüncülük ödülüne 40 puanla "Misafir (6 dk. 44 sn.)" filmlerinin layık görüldüğü belirtilerek, dereceye girenlere ilişkin duyurunun, 15 Mayıs 2014 tarihinde "http://yetiskinproje.meb.gov.tr" adresi üzerinden 1 ay süreli yayımlandığı anımsatıldı. 

Açıklamada, "Yalan ve kasıtlı haberlerin aksine ne filmlerin değerlendirilmesi esnasında ne de sonuçlar ilan edildikten sonra hiçbir şekilde katılımcıların kişisel bilgileri dikkate alınmamıştır. Her şeyden önce yarışma sonuçları, değerlendirmelerin adil bir şekilde yapıldığının en önemli göstergesi iken, iftira dolu bu çirkin yayınları sürdürenlerin kamuoyu vicdanında hak ettikleri karşılığı bulacaklarına inanıyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diğer yandan, yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesine ilişkin üst düzey devlet protokolünün katılımını içeren herhangi bir tören planlanmamış, bu konuda eser sahiplerine ve kamuoyuna hiç bir taahhütte bulunulmamıştır.

Ödüllerin verilmeyeceği ve yarışmanın iptaline dair herhangi bir açıklama, duyuru da yapılmamıştır. Ödüllerin bugüne kadar verilememesinin sebebi, ödüller için ayrılan ödeneğin şu ana kadar serbest bırakılmamasıdır. Ödeneğin ulaşmasıyla birlikte dereceye girenlere ödüllerinin verileceğinden de hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bakanlığımızın saygınlığını ve çalışanlarımızı rencide edici yalan haberlerle kamuoyunu yanıltmanın, basın-yayın organlarının inandırıcılığı, güvenilirliği ve meslek ahlakıyla bağdaşmadığını bir kez daha önemle hatırlatmak isteriz."

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English