Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Malatya Hekimhan cevizine coğrafi işaret tescili

Malatya Hekimhan cevizinin coğrafi işaret tescil belgesi alındı Vali Ali Kaban: "Bundan sonraki süreçte tescili yapılan ürünlerden daha fazla katma değer elde edilmesine yönelik üretim, işleme, paketleme, pazarlama aşamalarında ilgililerin bu farkındalıkla hareket etmesi önemlidir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MALATYA (AA) - Malatya Hekimhan cevizinin coğrafi işaret tescil belgesi alındı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 2016'da coğrafi işaret korumasına alınmak üzere başvurusu yapılan ürünlerden Malatya Hekimhan cevizinin tescil süreci 15 Ağustos 2018'de tamamlandı.

Malatya Valisi ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaban, tescil sürecinin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başvuru ve değerlendirme sürecine teknik yönden katkı sunan İnönü Üniversitesi, Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yeşilyurt İlçe müdürlüklerine teşekkür ettiğini belirtti.

Hekimhan cevizinin tesciliyle Malatya kayısısı, Arapgir köhnü üzümü, Arapgir mor reyhanı ve 2017'nin Aralık ayında yine Fırat Kalkınma Ajansı adına tescil edilen Malatya dalbastı kirazıyla toplamda 5 tescilin gerçekleştiğini aktaran Kaban, mevcutta tescil bekleyen Banazı karası üzümü başvurusunun da kısa zamanda sonuçlanmasını umduğunu ifade etti.

Kaban, ürünün ve üretildiği yörenin ülke çapında tanıtımını sağlayarak ticari değerinin arttırılmasına katkı sunan coğrafi işaret korumasının, orta ve uzun vadede ürünün ekonomik değerine ve Malatya'nın tanıtımına katkı sağlamasının beklediğini belirtti.

Kaban, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte tescili yapılan ürünlerden daha fazla katma değer elde edilmesine yönelik üretim, işleme, paketleme, pazarlama aşamalarında ilgililerin bu farkındalıkla hareket etmesi önemlidir. Bu amaçla 26 Şubat 2018 tarihinde Valiliğimizde başkanlığımda tarafların katıldığı geniş katılımlı bir toplantı yapılarak ilimiz genelinde 18 adet ürünün tescil işlemi başlatılmıştır. Bir an önce sonuç alınması için çaba sarf edilmektedir."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English