Son Dakika Haberler

Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 10.12.2017 - 21:45

Teleset Mobilya Akhisarspor Yardımcı Antrenörü Saraloğlu: "Bizim mağlubiyetimizi getiren en önemli unsur, gördüğümüz kırmızı karttı"



İSTANBUL (AA) - Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 4-2 yenilen Teleset Mobilya Akhisarspor'un yardımcı antrenörü İrfan Saraloğlu, hakem yönetimine tepki göstererek, Portekizli oyuncuları Miguel Lopes'e verilen kırmızı kartın maç sonucuna etki ettiğini savundu.

Teknik direktör Okan Buruk'un tribüne gönderilmesi nedeniyle maç sonu basın toplantısına katılan İrfan Saraloğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bizim mağlubiyetimizi getiren en önemli unsur, gördüğümüz kırmızı karttı. Yoksa buradan puanla veya puanlarla ayrılmamız mümkündü." dedi.

Kısıtlı kadroya sahip, mütevazı bir takım olduklarını belirten Saraloğlu, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimini eleştirerek, "Oyuncularımızın ilk yarıdaki performansı saygı duyulacak nitelikteydi. Maçta 1-0 öne geçtik. Sonrasında Miguel Lopes'e kırmızı kart gösterildi. Ağır çekimde tekrar tekrar seyretmeme rağmen kırmızı kartlık bir şey göremedim. Bizim için ağır ceza oldu." diye konuştu.

Hakemler tarafından basit şekilde cezalandırılmanın işlerini zorlaştırdığını dile getiren Saraloğlu, şunları söyledi:

"Kırmızı kartı sinemize çektik ve sonrasında skoru 2-0 yaptık. İkinci yarıda gol yemememiz gerekiyordu. İlk gol rakibin moralini yükseltebilirdi. Biz ise skorun eşitlenmesini önleyemedik. Bunu da hazmedebilirdik ama bu kez da hocamız tribüne gönderildi. 'Sizin yüzünüzden Türk futbolu gelişmiyor.' sözü yüzünden böyle bir karar verdi hakem. Bu, basınından, taraftarına kadar hepimizin söylediği bir sözdür. Ben de bu sözü kullanıyorum. Bu durum, zayıfa sopayı göstermek gibi geldi bize biraz. Hem eksik oynayacaksınız hem çalınan düdükler aleyhinize olacak. Zor bir durum."

Saraloğlu ayrıca, maç sonrası soyunma odalarına gelen Gomis'in, kendisine gösterilen kırmızı kartın doğru olduğunu söylediğini ileri sürdü.


Kaynak: