Son Dakika Haberler

Şehrin en büyük parkı özelliğiyle 385 bin m² alanda hizmet veren Kelebekler Vadisi,içerisinde heyecan tutkunları için yapılan Macera Parkı ve Zeplin Teleferik Hattı ile yenilenen yüzüyle yaz sezonunda misafirlerini ağırlıyor.

Macera Parkı yaza hazır!
Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek müzesini Konya’ya kazandıran Selçuklu Belediyesi, yaz döneminde 4 farklı aktivitenin yer aldığı Macera Kulesi ve zeplin teleferik hattı ile 12 yaş ve üzeriadrenalin tutkunlarına hizmet veriyor.

Konya’nın en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi Parkı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. İçerisinde tropikal kelebek müzesi, Selçuklu Çiçek Bahçesi ve Macera Kulesi  ile tam teşekküllü hizmet veren Kelebekler Vadisi Parkı havaların ısınmasıyla birlikte günün ve haftanın yorgunluğunu atmak isteyen yerli ve yabancı binlerce misafirini ağırlıyor.Hafta içi ve hafta sonu piknik alanlarını ve kamelyaları dolduran vatandaşlar, yine aynı bölgede yer alan Macera Kulesi ve zeplin teleferik hattında gönüllerince eğleniyorlar.

Kelebekler Vadisi Parkı içinde yer alan Macera Kulesi, 2800 m² alana sahip yüksek kule üzerinde18 denge parkuru ile her biri farklı bir heyecan taşıyan halat, ahşap ve ip üzerinde yürüme gibi denge sporlarıyla 12 yaş ve üzerindeki macera tutkunlarına hitap ediyor. Koruma kemerleri ve özel eğitimli personel kontrolünde güvenliğin sağlandığı alanda halat üzerinde serbest atlayış oyunları ve tırmanma duvarı da yer alıyor. Macera Kulesi’nin zemini tek parça özel kauçuktan oluşuyor.  Macera Kulesi’nde özel eğitimli 10 personel görev alıyor.

Konya’da ilk olan Macera Kulesi’nde zeplin ile 15 metre yüksekliğindeki kuleden 250 metre uzaklıktaki alana yapılan aktivite ile macera ve heyecan severler Kelebekler Vadisi’nin muhteşem manzarasını seyrederken keyifli bir uçuş gerçekleştiriyorlar.Golf aracıyla tekrar hareket merkezine dönüş yapabilen misafirlere güvenlik açısından uzman personel yardımcı oluyor.

Macera parkı ve teleferik hattının yenilenen yüzüyle yaz sezonu için hizmet vermeye başladığını ifade edenSelçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Konya’da ilk olan Macera Kulesi ve zeplin teleferik hattı hemşehrilerimizin beğenisini kazandı. Ailelerin hafta için ve hafta sonu huzurlu vakit geçirdikleri ve çocuklarımızın doyasıya eğlendiği mekanlarkazandırmak,hemşehrilerimize hizmet vermek bizlere güç veriyor ve daha güzel mekanları ilçemize kazandırmak için teşvik ediyor” dedi.

Ayrıca aynı bölgede 4 yaş ve üzerindeki çocuklar için de ip parkuru ve macera kompleksi oluşturuldu. Kompleks de 13 metre yüksekliğindeki oyun alanı, özel galvanizli kaydırak sistemi ve 3 halat köprü bulunuyor.

Macera Parkı Pazartesi günleri hariç diğer günler 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English