Son Dakika Haberler

İstifa kararını ertelediğini duyuran Lübnan Başbakanı Hariri, Meclis Başkanı Berri ve Lübnan Müftüsü Deryan ile görüştü

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYRUT (AA) - Lübnan başbakanı Saad Hariri, istifasını erteleme kararındaki en önemli etkenin "hükümette olumlu gelişmeler görmesi" olduğunu belirtti.

İstifa kararını ertelediğini bugün duyuran Lübnan Başbakanı Hariri, istişare görüşmeleri kapsamında Meclis Başkanı Nebih Berri ve Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan ile bir araya geldi.

Lübnan Meclis Başkanı Berri ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada Hariri, hükümette olumlu gelişmeler ve diyalog ortamı geliştiği için istifasını ertelediğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Avn'ın isteği üzerine istifamı erteledim. Avn'ın gösterdiği tüm desteğin ardından elimden gelen buydu." dedi.

Hariri, "Sonunda biz siyasetçiler Lübnan'ın iyiliği için çalışıyoruz. Lübnan'ın iyiliği, Lübnanlıların iyiliği anlamına gelir. Ancak Lübnan'ın kendisini bölgesel çatışmaların etkisinden ayrıştırması gerekiyor. Ülkenin çıkarı için çatışmalardan uzak durmalıyız. Lübnan önceliğimiz ve ülkenin çıkarı için çalışıyoruz." diye konuştu.

Müftü Deryan ile de Lübnan Müftülüğünde görüşen Hariri, açıklamasında "Tüm Arap kardeşlerimizle ilişkilerimizi canlandırmalıyız. Ayrışma politikası esas politikamız olmalı ve uygulanmalı." ifadelerini kullandı.

- Hariri'nin istifa kararını ertelemesi

Hariri, Cumhurbaşkanlığındaki bağımsızlık resepsiyonunda bugün basına yaptığı açıklamada, "İstifa konusunu Cumhurbaşkanı Avn ile görüştüm. Avn, istifamı bekletmemi ve konuyla ilgili daha fazla istişarede bulunmamı istedi. Avn'ın bu isteğini kabul ettim. Bugün Lübnan'ın yaklaşan krizlere karşı herkesin göstereceği olağanüstü çabaya ihtiyacı var. Birlikteliği güçlendirmeli ve iç sorunlarımızı çözmeliyiz. Lübnan'ın çıkarlarını ilk sıraya koyacak tüm siyasi partilerle iş birliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum." diye konuşmuştu.

- Hariri'nin temasları, istifa süreci ve Lübnan'a dönüşü

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden bir yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" söyleyen Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" dile getirmişti.

İstifasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile görüşen Hariri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Fransa'da da temaslarda bulundu. Hariri son olarak dün Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü, daha sonra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne geçti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hariri'nin istifasının ardından yaptığı açıklamada, "Hariri'nin şu an bulunduğu şartlardan dolayı endişeliyiz. Kendisi Lübnan'a dönmeli ve istifa gerekçelerini açıklamalıdır. Bunu yapmadığı sürece istifası geçerli değildir." demişti.

Hariri, Riyad'dan katıldığı bir televizyon programında, "ülkesine yakında döneceğini ve istifasıyla ilgili anayasal gereklilikleri yerine getireceğini" bildirmiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da iyi olduğunu ve kısa süre içinde ülkesine döneceğini duyurmuştu.

Saad Hariri, 17 günlük aradan sonra dün Lübnan'a geldi. Bu sabah ise Hariri, hem bağımsızlık kutlamaları dolayısıyla düzenlenen törende hem de Cumhurbaşkanlığındaki resepsiyonda Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English