Son Dakika Haberler

Trablus'ta 1898'de Sultan 2. Abdülhamit döneminde inşa edilen meslek okulunda görev yapan Libyalı öğretmen heyeti, Trablus Büyükelçiliği, TİKA ve İBB işbirliğinde İstanbul'da eğitim görüyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Libyalı öğretmenler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) dünyanın birçok ülkesinde "İstihdamı Arttırma Programları" kapsamında İstanbul'da çeşitli mesleki eğitimler alıyor.

Trablus Büyükelçiliği, TİKA ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğinde farklı meslek branşlarından 12 kişilik öğretmen heyeti eğitim almaya başladı.

Heyete, İSMEK tarafından mesleki kapasitelerini arttırmak ve kendilerini geliştirmek üzere cuma gününe kadar farklı kurs merkezlerinde çeşitli branşlarda İSMEK hocaları tarafından eğitimler veriliyor.

Eğitim kapsamında şehre gelen yabancı konuklara Fatih'teki İSMEK Tasarım ve Üretim Merkezinde "Metal İşlemeciliği (Altın ve Gümüş Süsleme)" branşında "Kuyumculuk", Üsküdar Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesindeki İSMEK kursunda da "Dericilik" branşında "Deri Süslemeciliği-Aksesuarları" eğitimleri verildi.

Konuk heyetin cuma gününe kadar çeşitli eğitim merkezlerinde farklı branşlarda eğitimi sürecek.

Libyalı öğretmenler heyeti, Trablus'ta 1898'de Sultan 2. Abdülhamit döneminde inşa edilen "Medresetu'l Fünun ve's-Sanayii' el-İslamii" - Trablus İslami El Sanatları ve Zanaatları Meslek Okulu'nda görev yapan öğretmenlerden oluşuyor.


- "İki günde yapabildiklerimize biz bile şaşırdık"

Fatih'teki İSMEK Tasarım ve Üretim Merkezinde "Metal İşlemeciliği (Altın ve Gümüş Süsleme)" branşında "Kuyumculuk" alanında eğitim gören Libyalı öğretmen Salah Farac Ebu Galiye, Libya'daki eğitimlerin Türkiye'deki gibi olmadığını belirterek, "Eğitim süresinin daha uzun olmasını isterdik. İki günde yapabildiklerimize biz bile şaşırdık. Eğitimin süresi daha uzun olsaydı daha çok faydalanabilirdik. Kısa olması nedeniyle sadece bizim için bir deneyim oldu, daha uzun süreli eğitimlere gelmek isteriz." diye konuştu.

Trablus Belediyesi, İBB, TİKA ve İSMEK'e kendilerine bu imkanı verdikleri için teşekkür eden Ebu Galiye, eğitim süresinin uzatılmasını ve yeni eğitimler olursa katılmak istediklerini dile getirdi.

Ebu Galiye, iki günde kolye ve yüzük yaptıklarını kaydederek, "Benim için güzel bir fırsattı ama eğitim daha uzun olursa öğrencilere.daha fazla bilgi aktarabilirim." dedi.

Celal Şuşen de eğitim süresinin uzatılmasını isteyerek, "Tekrardan daha deneyimli, daha uzun süreli bir eğitim görüp öğrencilerimize o eğitimi vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Fatih'teki İSMEK Türk İslam Sanatları Merkezinde eğitim gören Muhammed El-Acemi İbrahim ise güzel bir organizasyon olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Daha çok istifade etmek amacıyla eğitimin daha uzun süreli olmasını isteriz ama bu kısa zamanda da elimizden ne gelirse, olabildiğince faydalanmaya çalışıyoruz. Burada her şey bulunabiliyor ama bizde kısıtlı malzeme var, ortam sıkıntılı. Dolayısıyla eğitim burada daha rahat ve daha tecrübeli kişilerden alınıyor. Bu eğitim 3-4 ay sürse çok iyi bir deneyim kazanırız, bunu da Libya'ya taşırız."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English