Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kuveyt'teki Türk yatırımcı sayısını artırmak başlıca hedefimiz"

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı er-Rudan: "Kuveyt'te Türk yatırımcıların sayısını artırmak başlıca hedeflerimizdendir. İşinizden, teknolojilerinizden, işçilerinizden gayet memnunuz" "İhalalerde Türk şirketlerine daha fazla fırsat tanınması için arkadaşlarımla konuşacağım ve ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız" DEİK Başkanı Vardan: "Ülkeler arasındaki ticaret hacmi son 10 yılda iki kat artarak 542 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz; 2020'de 3 milyar dolara ulaşmak. Yani mevcut hacmi 6 katına çıkarmak

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Halid Nasır Abdullah er-Rudan, "Kuveyt'te Türk yatırımcıların sayısını artırmak başlıca hedeflerimizdendir. İşinizden, teknolojilerinizden, işçilerinizden gayet memnunuz." dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Bakan er-Rudan ve DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın katılımıyla "Ülkelerarası Potansiyel İşbirliği Toplantısı" düzenlendi.

Toplandıda konuşan er-Rudan, Kuveyt'in serbest piyasaya dayalı, rekabet özgürlüğü bulunan bir ülke olduğunu kaydederek, anayasa, hukukun üstünlüğü, vicdan hürriyeti, inanç ve benzeri özgürlükler açısından Kuveyt'in Körfez'de ön plana çıktığını söyledi.

Kuveyt'te yatırım yapanların önüne çıkması muhtemel sıkıntı ve engelleri kaldırmaları gerektiğini dile getiren er-Rudan, "Bu engelleri ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Bizlere iletilen talepler çerçevesinde varsa gecikme gereken yapılmalı." diye konuştu.

er-Rudan, Türkiye ile Kuveyt arasında imzalanan mevcut anlaşmalarla yetinilmemesi gerektiğini dile getirerek, ülkelerin karşılıklı ciddi potansiyel barındırdığını aktardı.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Türkiye'ye beklenen bir ziyareti bulunduğunu anımsatan er-Rudan, şu andan başlayarak bu ziyaret sırasında imzaya konulabilecek anlaşmalar hazırlanmasını istedi.

er-Rudan, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik temellere dayandığını belirterek, "Türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisidir. Takdir ediyor ve başarısını tebrik ediyoruz. En yakın zamanda ilk 10 ülke arasına girmesini temenni ediyoruz. Birlikte atacağımız adımlar var. Bunları iş birliğiyle atabiliriz." ifadelerini kullandı.



- "Engellere teslim olmayalım"



er-Rudan, Türkiye ile Kuveyt'in kalkınmasına katkıda bulunacak ekonomik yatırımlara, sağlam ve sürdürülebilir ilişkilere önem vermeleri gerektiğini vurguladı.

"Kuveyt'te Türk yatırımcıların sayısını artırmak başlıca hedeflerimizdendir. İşinizden, teknolojilerinizden, işçilerinizden gayet memnunuz." diyen er-Rudan, ülkesinde, altyapı, üst yapı ve konut gibi alanlarda 20 milyar dolar tutardan fazla iş yapılacağını bildirdi.

er-Rudan, petrol fiyatlarının düşüşünün kendileri olumsuz etkilediğini, bunun zararını ticarete önem vererek giderebileceklerini kaydederek, Kuveyt'in ticaret merkezi olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Kuveyt'teki ekonomik gelişmeler ve yatırımlardan bahseden er-Rudan, yatırımlar önünde bürokratik engeller olduğu yönündeki şikayetleri kabul ettiğini, bunlara teslim olmamaları gerektiğini anlattı.



- "Süleyman Şah'tan Erdoğan'a Türkiye büyük başarılara imza attı"



er-Rudan, "Son seçimden sonra parlamentonun yüzde 20'den fazlası gençlerden oluştu. Bu gençler durmadan çalışıyor fikir üretiyor." dedi.

Türk iş adamlarını, yatırımcıları dinleyeceklerini dile getiren er-Rudan, "Hedeflerimiz büyük. Önemli olan sizleri dinlemek. Yapılabilecekleri hemen yapmak, yapılacakları da listeye koymak. Yapabileceğimiz her şeyi yapacağız." diye konuştu.

er-Rudan, "Süleyman Şah, Ertuğrul Gazi'den başlayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kadar geçen süreyi göz önüne alırsanız Türkiye büyük ülkedir, büyük başarılara imza atmıştır, bu başarıları devam ettirmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı, pekçok alanda öne çıkan kabiliyetleri, kaliteli ürünleri bulunduğunu dile getiren er-Rudan, Türk ürünlerinin Avrupa ile rekabet etiğini hatta onun daha da önüne çıktığını bildirdi.

Bakan er-Rudan, Türk müteahhitlerine daha fazla ihale verilmesine ilişkin bir talep üzerine, "İhalalerde Türk şirketlerine daha fazla fırsat tanınması için arkadaşlarımla konuşacağım ve ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız." dedi.



- "Hedef; ticaret hacmini 6 kat artırmak"



DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye ile Kuveyt arasındaki bağların dünyaya ve bölgeye örnek teşkil ettiğini belirterek, her iki ülkenin de birçok bölgesel konuda arabuluculuk rolü oynadığını söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her kademede stratejik olarak yürütüldüğünü dile getiren Vardan, ülkeler arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda 2 katına çıktığını, 542 milyon dolara ulaştığını anlattı.

Vardan, "Hedefimiz; 2020'de 3 milyar dolara ulaşmak. Yani mevcut hacmi 6 katına çıkarmak. Türk şirketlerin Kuveyt'te imzaladığı sözleşme hacmi 6,6 milyar dolara ulaştı. Kısa sürede bunu iki katına da çıkarmış olacağız." dedi.

Türk iş camiası olarak Kuveyt'te çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını kaydeden Vardan, "Sizden ricamız bizlere destek vermeniz ve bu engellerin kaldırılması ve verimli iş yapabilmemiz için yardımcı olmanız. Bana bildirilen öncelikle bürokratik engeller, ihalellerin ve kontratların iptal edilmesi, yabancı işçilere uygulanan kotalar." diye konuştu.



- Kuveytli iş adamlarına yatırım çağrısı



Vardan, bugün Türkiye'de 271 Kuveytli şirket bulunduğunu belirterek, özellikle gayrimenkul, ticaret ve finans sektöründe faaliyet gösterdiklerini aktardı.

Farklı sektörlerde Kuveytli dostlara sunulacak yatırım olanakları bulunduğunu dile getiren Vardan, "Kuveytli kardeşlerime ricam var. Türkiye'de yatırım yapmaya Türkiye ile ortaklık yapmaya devam edin. Türkiye'nin gerçekten size sunabileceği bir sürü iş fırsatı var. Enerji, turizm, tarım, lojistik gibi alanlarda çok fazla fırsatlar var. Kendinizi sadece finans ve gayrimenkul ile sınırlı tutmayın." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English