Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kuveyt Meclis Başkanının İsrail tepkisi Filistin'de olumlu karşılandı

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim'in, Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Parlamento Konferansı'nda, İsrail'in muhalefetteki Siyonist Birlik Partisi milletvekili ve parlamento heyeti başkanı Nachman Shai'ye "sert eleştirilerde" bulunması, Filistinli gruplarca olumlu karşılanırken Kuveyt basınında büyük ilgi gördü.

Filistin Diasporası Halk Konferansı tarafından yapılan yazılı açıklamada Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim'in Moskova'daki toplantıda sergilediği tutumundan övgüyle bahsedilerek, "Cesurca tavrınız kibirli işgalcilere iyi bir ders verdi. Dünyaya onların düşmancı yüzünü gösterdi." denildi. 

Açıklamada, "Filistin halkı, Arap ülkeleri, İslam dünyası ve özgürlük yanlıları, düşmanca yüzünü saklamaya ve güzel göstermeye çalışan Siyonist temsilcisinin sözlerine verdiğiniz cevabı onur ve gururla izledi." ifadelerine yer verildi.

Ganim'e seslenilen açıklamada, "Cesurca tavrınız, işgalci Siyonist liderlerin dünya ülkelerini yanıltmak ve bölgedeki acımasız oluşumlarının kabul edildiğini göstermek için yaptığı propagandaları boşa çıkardı." ifadeleri kullanıldı.

- Filistin davasına olan sevginin yansıması

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Ganim'e destek çıkarak "Kuveyt'in tutumu Filistinlilerin davasına olan sevgisini yansıtıyor." ifadesini kullandı.

Berhum açıklamasında İsrail işgaliyle mücadelede ve Filistin davasının desteklenmesi noktasında daha cesur tutumlar atılması çağrısında bulundu.

Ganim'in İsrail parlamento heyeti başkanı Shai'ye yönelik sert eleştirileri Kuveyt basınında da geniş yer buldu.

- "Ganim, İsrail'e tarihi bir tokat attı"

Er-Rai gazetesi haberi "Ganim, İsrail'e tarihi bir tokat attı" başlığıyla verirken El-Kabas gazetesi olayı "Ganim'den Knesset Temsilcisine tepki: Ey işgalci, çocuk katili dışarı çık" şekinde olayı manşetine taşıdı.

Enba gazetesi haberi "Knesset temsilcisine Uluslararası Parlamento Konferansı'nın kapanış oturumunda tarihi tepki, Arap ülkeleri ve İslam dünyasından büyük tebrik aldı." başlığıyla aktardı.

Es-Siyase Gazetesi de Ganim'i "İsrail'e karşı intifadanın lideri olarak" görürken, haberi "Kuveyt, İsrail'e karşı Arap intifadasını yönetiyor." başlığıyla sundu.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Parlamento Konferansı'nın kapanış oturumunda, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) bünyesindeki insan hakları komisyonunun sunduğu ve "İsrail'in Filistinli milletvekillerini tutuklama siyasetini eleştirerek derhal serbest bırakılmalarını içeren" rapor görüşüldü.

Görüşme esnasında İsrail heyetinin rapora itiraz etmesi üzerine söz alan Kuveyt Meclis Başkanı Ganim, İsrail parlamento heyeti başkanı Shai'ye sert eleştirilerde bulunarak onu "işgalci ve çocuk katili" şeklinde nitelendirmişti.

Ganim, Shai'ye hitaben, "Bu işgalci parlamentonun temsilcisinin sözüne dünyaca bilinen şu atasüzü uyar 'utanmıyorsan istediğini yap!" demişti.

İsrail heyetinin başkanının söylediklerinin terörün en tehlikelisi olarak nitelediği devlet terörü olduğunu dile getiren Ganim, Shai'ye hitaben, "Dünyadaki şerefli tüm parlamentoların tepkisini gördükten sonra çantanı alıp bu salonu terk etmelisin." diye konuşmuş, İsrail heyeti de konuşmanın ardından salonunu terk etmişti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English