Son Dakika Haberler

Şanlıurfa'da YGS'ye katılacak öğrenciler ve aileleri, Balıklıgöl başta olmak üzere kutsal mekanları ziyaret ederek dua okudu Yaklaşık bir hafta önce etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle adeta çamur deryasına dönüşen tarihi Balıklıgöl'de temizleme çalışmaları devam ediyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) katılacak bazı öğrenciler, aileleriyle tarihi Balıklıgöl yerleşkesini ziyaret etti.

Yerleşkedeki Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl'ü ve doğduğuna inanılan makamı ziyaret eden öğrenci ve veliler, namaz kılıp dua okudu. Yerleşkedeki Aynzeliha Gölü'nde tekneyle gezen öğrenciler, yarınki sınavın stresini atmaya çalıştı.

Bu arada, yerleşkedeki Dergah Camisi'nin İmam Hatibi İbrahim Onat, ikindi namazı sonrası sınava katılacak öğrenciler için dua etti. Hazreti Eyüp'ün çile çektiği yer olarak rivayet edilen makamı da gezen vatandaşlar, sınavın iyi geçmesi için dua okudu.

Öğrencilerden İsmihan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl boyunca sınava en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştığını ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Annesiyle Balıklıgöl'de dua ettiklerini aktaran Yıldız, en büyük isteğinin hayalini kurduğu bölüme yerleşmek olduğunu kaydetti.

Sara Çetindağ da oğlunun sınava gireceğini ve başarılı olması için kutsal mekanları ziyaret ettiğini anlattı.

Öte yandan, hafta sonu tatilini ve güzel havayı fırsat bilen çevre illerdeki bazı vatandaşlar da Balıklıgöl ve çevresinde yoğunluk oluşturdu.

- Balıklıgöl'de temizlik çalışmaları sürüyor

Yaklaşık bir hafta önce etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle adeta çamur deryasına dönüşen tarihi Balıklıgöl'ü temizleme çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağışın ardından tarihi mekanda oluşan kirliliğin giderilmesi için tazyikli suyla temizlik yapıyor.

Çevresindeki yeşil alanlara göre çukurda kalması nedeniyle çamurlu suyun aktığı Balıklıgöl'de, su yüzeyindeki kirlilik ve bulanıklık nedeniyle balıkların halen suyun yüzeyine çıkmadığı görüldü. Gölün farklı noktalarına yerleştirilen 36 tüp ile oksijen, 16 noktadaki motorlarla da doğal su takviyesi yapılıyor.

Kentte geçen hafta cuma günü etkili olan dolunun ardından rögarların tıkanması nedeniyle biriken suyun aktığı Balıklıgöl'de taşma meydana gelmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English