Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Kurtarma ekibi bütün Ukrayna halkı için kahramandır'

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, "Samsun Valisi ve kurtarma ekibinin bütün Ukrayna halkı için bir kahraman olmaları zaten aşikardır." dedi.

’Kurtarma ekibi bütün Ukrayna halkı için kahramandır’
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Samsun açıklarında batan kuru yük gemisinin mürettebatının kurtarılma çalışmasıyla ilgili, "Samsun Valisi ve kurtarma ekibinin bütün Ukrayna halkı için bir kahraman olmaları zaten aşikardır. O yüzden bugün kendilerine Cumhurbaşkanımızın hediyesi ile teşekkür belgeleri takdim edildi ama en önemlisi, bütün Ukrayna halkının kurtarılan hayatlar için minnet duygusudur." dedi.

Sybiha, Samsun açıklarında 7 Ocak'ta batan "8841644 IMO" numaralı "Volga-Balt 214" adlı Panama bandıralı kuru yük gemisinde Ukraynalı mürettebatın kurtarılmasındaki çalışmaları dolayısıyla Vali Kaymak ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Valiliği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Sybhia, Vali Kaymak ve kurtarma ekibinin bütün Ukrayna halkı için kahraman olduğunu söyledi.

Çok zor şartlar olmasına rağmen Ukraynalı denizcileri, Türk ekiplerin, kendi hayatlarını tehlikeye atarak kurtardığına işaret eden Sybiha, şöyle devam etti:

"Ankara'da bizim denizciler ile konuşurken onlardan şöyle bir yorum aldım: 'Söz konusu olay Türkiye'de olmamış olsaydı bu kadar ilgi gösterileceğini düşünmüyoruz.' dediler. Bir nevi bu olayın burada yaşanmasına çok sevindik. Çünkü çok hızlı yardım sağlandı ve çok başarılı bir operasyon gerçekleşti. Kendi hayatlarını tehlikeye atarak kurtarma ekibi, çok başarılı operasyon sergiledi. Çok zor hava şartları olmasına rağmen yine de denizcilerimiz kurtarıldı."

Ukraynalı gemicilerin gördükleri ilgiden dolayı şaşırdıklarını belirten ve çok mutlu olduklarına dikkati çeken Sybiha, "Söz konusu durum iki ülke arasında var olan stratejik ortaklığın bir temsilidir. İki halk arasında var olan dostane ilişkilerin bir simgesidir." ifadelerini kullandı.

Ukrayna halkının kurtarılan hayatlar için minnet duygusu taşıdığını vurgulayan Sybiha, "Samsun Valisi ve kurtarma ekibinin bütün Ukrayna halkı için bir kahraman olmaları zaten aşikardır. O yüzden bugün kendilerine Cumhurbaşkanımızın hediyesi ile teşekkür belgeleri takdim edildi ama en önemlisi, bütün Ukrayna halkının kurtarılan hayatlar için minnet duygusudur. Bütün bu anlar bizi daha da yakınlaştırıyor birbirimize ve aynı zamanda gerçek stratejik ortaklığı gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sybiha, Ukrayna'nın Türkiye'den Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) alımına yönelik anlaşma imzalandığını hatırlatarak, "Ukrayna ve Türkiye arasındaki bu stratejik ortaklık, kaliteli seviyeye çıkmıştır. Sadece ekonomiler değil, halklar arasındaki ilişkiler de gelişmektedir. Birlikte daha güçlüyüz. Birlikte toplam 120 milyon kişiyiz. Böyle bir iş birliğinden her taraf kazanmaktadır. Bu iş birliğimizi geliştirmemiz lazım." diye konuştu.


"Bizim için en büyük ödül, 7 canın kurtarılmasıdır"

Vali Kaymak da Samsun açıklarında meydana gelen olaya ekiplerin hemen müdahale ettiğini anımsatarak, 7 gemicinin kurtarıldığı için mutlu olduklarını ancak kurtaramadıkları 6 gemici için üzüldüklerini söyledi.

Arama kurtarma operasyonunun İzmir'den keşif uçağı, 2 helikopter, Merzifon Ana Jet Üssü'nden Skorsky helikopteri, 2 kurtarma botu, 1 Dost gemisiyle yürütüldüğünü ayrıca balıkçıların destek verdiğini anlatan Kaymak, "Sivil halk ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, hep birlikte bu operasyona katılarak daha çok insanı nasıl kurtarabiliriz, onun gayretini verdiler. Operasyona katılan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim için en büyük ödül, 7 canın kurtarılmasıdır. Keşke diğer 6 canı da kurtarabilseydik düşüncesindeyiz." dedi.

Konuşmaların ardından Sybiha, Vali Kaymak, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır ve ekibine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun gönderdiği teşekkür belgesi ile saati sundu.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English