Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kurla ilgili operasyon çekmeye çalıştılar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli: "Geçen hafta yine kurla ilgili operasyon çekmeye çalıştılar. Fakat ekonomi yönetimimizin gerçekten çok dirayetli ve sağlıklı uygulama ve kararlarıyla o da ortadan kaldırıldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
GİRESUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Geçen hafta yine kurla ilgili operasyon çekmeye çalıştılar. Fakat ekonomi yönetimimizin gerçekten çok dirayetli ve sağlıklı uygulama ve kararlarıyla o da ortadan kaldırıldı." dedi.

Canikli, partisince Görele ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ekonomiyi kullanarak Türkiye'ye yönelik çeşitli saldırılar yapılmak istendiğini belirterek, hepsinin ortak özelliğinin zekice, akıllıca kurgulanmış projeler olduğunu ifade etti.

Canikli, "Trump sabahın 08.30'unda attığı tweet ile ağustos ayında direkt devreye girdi diyoruz ya. Dolar fırladı, sonra bütün marketlerdeki malların, hizmetlerin fiyatları yükseldi, yükselttiler. Dolardaki artışın çok üzerine çıkardılar. Hele dolarla alakası olmayan ürünlere de aynı şekilde yaptılar. Bütün mallar için geçerli. Fiyatlar artacak seçim geliyor. Çarşıya pazara yansıyacak. Hem de öyle ölçüsüz şekilde artacak ki onu gören Ayşe teyzem nasıl tepki gösterir. Feryat eder. Öyle değil mi? Onda da haklı. Tepkisini kime karşı ortaya koyar, hükümete karşı." diye konuştu.

Dövizde yaşanan son gelişmelere değinen Canikli, "Geçen hafta yine kurla ilgili operasyon çekmeye çalıştılar. Fakat ekonomi yönetimimizin gerçekten çok dirayetli ve sağlıklı uygulama ve kararlarıyla o da ortadan kaldırıldı. Ebette Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bu konuda hepimize, herkese yol gösteriyor. Onun yol göstericiliğinde mesele halloldu." ifadesini kullandı.

Fiyat artışlarının seçim öncesi hayata geçirilen bir kurgu olduğuna işaret eden Canikli, "Çok ince akıllıca kurgulanmış, bunu kabul etmek lazım." dedi.

Canikli, "Ama unuttukları bir şey var, bizim elhamdülillah Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Onu unuttular. Her zaman unutuyorlar bunu. Her zaman da kafalarını duvara tosluyorlar ondan sonra." ifadesini kullandı.

Nurettin Canikli, tanzim satış yönteminin özellikle büyük şehirlerde market ve pazarlarda fiyatların düşmesine çok büyük katkı sağladığını belirterek, şu görüşlerini paylaştı:

"En çok da Sayın Kılıçdaroğlu kızdı buna, tanzim satış olayına. Çünkü beklemiyorlardı. Projeden hepsinin haberi vardı. Çünkü bazıları çıkıyor diyor ki bazıları, bazı tetikçiler, dolar 10 lira olacak. Dolar 15 lira olacak, 7 lira olacak. Dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse dövizin fiyatını tahmin edemez. Bu konuda bilim adamları binlerce araştırma yapmışlar. Farklı şekilde gelecekte dövizin fiyatının ne olacağını tahmin edilmesinin mümkün olmayacağına karar vermişler. Tamamen rastgele yön izliyor. Ama biri çıkıp diyor ki 10 lira, biri 7 lira. Kamuoyunu daha da panik havasına sokma görevi verilmiş, bunlar da onu yapıyorlar."

"Sayın Kılıçdaroğlu bu işe çok bozulmuş, neden bozuluyorsun ki?" diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatta dediler ki bu tanzim satışlarda daha pahalıya alıyorlar, ucuza satıyorlar. Diyelim ki öyle olsun, bunun neresi yanlış? Tanzim satışlarda kime satış yapılıyor? Gelir seviyesi biraz aşağıda olan, gariban vatandaşa yapılıyor. Ne var bunda? Zengine vermiyor ki fakire veriyor. Sosyal demokrat olduğunu söyleyen, fakirin yanında olduğunu söyleyen bir partinin genel başkanı bu politikaya karşı çıkıyor. Allah söyletiyor. Şaşırmış, ne dediğini bilmiyorlar, beklemiyorlardı. Onlar 31 Mart'ta tüm bu vatandaşların fiyat artışlarından doğan tepkisinin orada sandığa yansıyacağını bekliyorlardı. Bunlar da arkalarında ellerini ovuşturuyorlardı. Çok ovuşturmaya devam edersin Sayın Kılıçdaroğlu bu gidişle."

Nurettin Canikli daha sonra Yağlıdere ilçesini ziyaret ederek, bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.


























Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English