Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Küreselleşme Karşısında Gençlerimiz: Şahsiyetin İnşası" paneli

AÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türer: "Kültürümüz, bizi biz yapan değerlere sahiptir. Genç, bunu fark edemediği zaman başka kültürlerin tesiri altına girer. O yüzden de kendi kültürümüzü öncelikle görmek, anlamak ve derinlemesine tefekkür etmek zorundayız" Türk Felsefe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Korlaelçi: "İnandığı değerleri bulunduğu her ortamda yaşayan millet, tarihe hakim olur"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Türer, "Kültürümüz, bizi biz yapan değerlere sahiptir. Genç, bunu fark edemediği zaman başka kültürlerin tesiri altına girer. O yüzden de kendi kültürümüzü öncelikle görmek, anlamak ve derinlemesine tefekkür etmek zorundayız." dedi.

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Türk Felsefe Derneği iş birliğinde, okulun konferans salonunda, "Küreselleşme Karşısında Gençlerimiz: Şahsiyetin İnşası" paneli düzenlendi.

Panelde konuşan Prof. Dr. Türer, küreselleşme, kültür ve şahsiyetin çok boyutlu ele alınacak konular olduğunu belirtti.

Dünyada 1950'lilerden itibaren küreselleşme döneminin başladığını anımsatan Türer, şunları kaydetti:

"Küreselleşme denen bir olguyla karşı karşıyayız. Bunu doğuran sebepler, iletişim teknolojisi, hareketlilik ve bağlantılılık. Artık her şey birbirine bağlı. Küreselleşmeyi tersinden söylüyorum, iyi bir şey. Çünkü insanlık, bütün kürenin kaderinin kendilerine bağlı olduğunu fark etti. Mesela bir yerde deprem oldu, 'Bana ne ya' diyemezsiniz. Çünkü o deprem diğer ülkeyi şu veya bu şekilde etkiliyor. Ekonomiden görüyorsunuz bunu."

"Gençlik, gençlere bırakılamayacak kadar değerlidir" sözünü anımsatan Celal Türer, "Bu çağın felsefi açıdan en önemli özelliği, gencin değerlerini, hayata bakışını, kendine mahsus bir hayat anlayışını ve değer anlayışını inşa etmesidir." diye konuştu.

Kendi kültürünü bilmeyen bir gencin kişiliğini, değerlerini inşa edemeyeceğini belirten Türer, "Kültürümüz, bizi biz yapan değerlere sahiptir. Genç, bunu fark edemediği zaman başka kültürlerin tesiri altına girer. O yüzden de kendi kültürümüzü öncelikle görmek, anlamak ve derinlemesine tefekkür etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

- "Var olmak, değerleri hayata geçirmekle olur"

Türk Felsefe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi ise şahsiyetin İslam'daki önemine değindi.

Korlaelçi, insanın şahsiyetini değerlerin oluşturduğunu, Müslüman'ın inandığı değerleri, bulunduğu her yerde yaşaması gerektiğini ifade ederek, "Var olmak, değerleri hayata geçirmekle olur. İnandığı değerleri bulunduğu her ortamda yaşayan millet, tarihe hakim olur." şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Deniz de küreselleşmenin devletler ve insanlar arasında toplumsal eşitsizlikleri sınırsız büyüttüğünü ifade etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English