Son Dakika Haberler

"Önümüzdeki seçimler çok önemli, mutlaka ve mutlaka Türkiye'nin tek başına iktidara sahip olması gerekliliğinin altını çiziyorum" "Bu yaşadığımız belirsizliği ve bu kaybımızı 1 Kasım sonrası telafi ederiz. Terörle mücadelemiz daha güçlü ve kararlı olarak devam eder. Ekonomik dengelerimiz artar ve yükselir. Uluslararası kredimiz de hepsinden fazla yükselir" "Bundan evvelki seçimlere baktığımız zaman altını çizerek söylüyorum Etiler'de, Tarabyalarda viski içenle Hakkari'de güvenlik güçlerimize s

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAYSERİ (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Önümüzdeki seçimler çok önemli, mutlaka ve mutlaka Türkiye'nin tek başına iktidara sahip olması gerekliliğinin altını çiziyorum" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Topçu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğu bunun ülkeyi çok etkilediğini belirten Topçu, aynı zamanda bölücü terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

Siyasi istikrar sağlandığında hem bölücü terörle ilgili kararlılığın netice getireceğini, aynı zamanda ekonominin daha üst noktalara çıkacağına vurgu yapan Topçu, şöyle devam etti:

"Bunlar birliğini, beraberliğini pekiştirmiş, siyasi istikrarını tamamlamış bir zamanla mümkün. Onun için ben bağımsız bakanım ama bir vatandaşım. Önümüzdeki seçimler çok önemli, mutlaka ve mutlaka Türkiye'nin tek başına iktidara sahip olması gerekliliğinin altını çiziyorum. Bunu söylerken 'a' partisi, 'b' partisi, 'c' partisi falan demiyorum, mutlaka tek başına iktidar diyorum."

Koalisyon hükümeti fikrinin bazı çevrelerce tartışıldığını ifade eden Topçu, 40 yıllık siyasi tecrübesi olduğuna dikkati çekerek, "Pekişmiş demokrasiler için ileri demokrasiler için bunlar söz konusu olabilir, kolektif yönetimler söz konusu olabilir ama bu noktada eksiği olan ülkemiz için mutlaka ve mutlaka tek başına iktidar. Milletimiz zaten maziye baktığı zaman bunu görecektir" diye konuştu.

Ülkenin sıçrama zamanlarının, tek başına iktidarların iş başında bulunduğu dönemler olduğuna vurgu yapan Topçu, "Bu yaşadığımız belirsizliği ve bu kaybımızı 1 Kasım sonrası telafi ederiz. Terörle mücadelemiz daha güçlü ve kararlı olarak devam eder. Ekonomik dengelerimiz artar ve yükselir. Uluslararası kredimiz de hepsinden fazla yükselir. Çünkü bu terörle mücadele aslında Türkiye'yi siyaseten stabilize etmek, siyasi istikrarını bozmak ve etrafta yapacakları ameliyat sırasında Türkiye başını çeviremezsin içiyle uğraşsın. Mesele bu kadar basittir" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan 1 Kasım'da sandıkta verecekleri kararla Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozmasını isteyen Topçu, şunları kaydetti:

"Bundan evvelki seçimlere baktığımız zaman altını çizerek söylüyorum Etiler'de, Tarabyalarda viski içenle Hakkari'de güvenlik güçlerimize silah sıkan, vatandaşımızı sandıkta tehdit edenler nasıl oluyor da aynı noktada buluşuyorlar. 63. Hükümet'in bakanı olarak milletimizin buraya iyi bakmasını istiyorum, milletimiz buraya iyi baksın. Tarabya'da, Etiler'de viski yudumlayanlarla Hakkari'nin dağlarında güvenlik güçlerimize kurşun sıkanlar, vatandaşımızı tehdit edenler, sivil vatandaşımızın dükkanını kapattırmaya zorlayanlar, hayatını engelleyenler, çocuklarını dağlara kaçıranlar nasıl oluyor da bir araya gelip aynı noktada birleşebiliyorlar ve sandıklardan çıkan oylar aynı oranda oluyor. Bu manzaraya baktığınızda etrafımızda, bizim medeniyet coğrafyamızda ameliyat yapmaya çalışanlar, 'Türkiye dizüstü çöksün, ekonomisi bozulsun, siyasi istikrarsızlık başlasın ve biz ameliyatlarımızı yaparken kıpırdayamayan, müdahale edemeyen bir Türkiye olsun'. İstenen budur. İnşallah 1 Kasım'da gereği yapılır."

Ziyaretin sonunda Çelik tarafından Bakan Topçu'ya çini vazo hediye edildi.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English