Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTÜN’de 2. Geleceğin Teknolojileri zirvesi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislikte Gelişim Topluluğu (MÜGET) tarafından “Globalleşen dünya, dijitalleşen şirketler” sloganıyla 2. Geleceğin Teknolojileri Zirvesi yapıldı. Zirvede, sektörün önemli isimleri öğrencilerle tecrübe ve anekdotlarını paylaşarak, tavsiyelerde bulundu.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Halil Cin Konferans Salonunda düzenlenen zirvenin açılışına KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, üniversitelerin sanayiyle iç içe olmasının önemini belirtti. Bu anlamda KTÜN olarak girişimci mühendisler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “KTÜN olarak teknolojik gelişmelere vakıf olmakla birlikte medeniyetimizin birikimleri ve toplumumuzun sosyal yapısını da gözeterek öğrenci merkezli ve kendine has, özgün özellikleri olan mezunlar vermeyi amaçlıyoruz. İthalatla ihracat arasındaki farkın daralması, Türkiye’de üretilmeyen ürünlerin üretilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi sizlerin girişimci mühendisler olarak yetişmeniz ve sahaya çıkmanızla mümkün olacaktır. Öğrencilik döneminizde projeler düşünerek, yeni fikirler üreterek, fikirleri hayata dönüştürerek, mezun olduğunuzda kendi işinizi kurabileceğiniz şekilde yetişmenizin sağlanması gerekiyor. Hedefimiz bu olmalı. Tabi bununla ilgili farklı yöntemler var. İsteğe bağlı stajlar, yaz dönemi stajları yapılabilir. Bir dönemin sanayide geçirilmesi olabilir. Öğretim üyeleri, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi hocalarımızdan her akademisyenin projesi olması yönünde isteğim oldu. Hem üniversitemizin hem de siz öğrencilerimizin gelişimi noktasında hocalarımızın projelerinde yer alarak bir bütün halinde, sektörün ve Türkiye’nin ihtiyacı olan mühendisler olarak bir proje içerisinde sonuca ulaşmanızın faydalı olacağını düşünüyorum. Çalışma ve hizmetlerimizi bu kriterler ışığında şekillendirme gayretindeyiz” diye konuştu. Prof. Dr. Özçelik, konuşmasının son bölümünde, zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve programa katılım gösterenlere teşekkür etti.

“KTÜN BİZLER AÇISINDAN AYRI BİR ÖNEME SAHİP”

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü de Konya’nın bir üniversiteler şehri olduğuna dikkati çekerek, KTÜN’ün kendileri açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu aktardı. Gençlere güvendiğini dile getiren Kütükcü, “Biz ülkemizi, bölgemizi, ülke olarak kendi teknolojimizle kendi ürettiklerimizle kendi bilgi üretimi ve bilgiye dayalı sanayi üretimiyle inşa edebilirsek ülke olarak yarınlara bugünlerden daha güvenli bakabiliriz. Geleceğimizi daha güvenli görebiliriz. Bunun yolu da daha çok çalışmaktan, üretmekten geçiyor” dedi. MÜGET Başkanı Murat Özbek ise MÜGET olarak popüler kültürün tüketme alışkanlığına karşı insanları okuma, öğrenme, düşünme ve üretmeye yöneltmek için gayretle çalışmalara devam ettiklerini belirterek, programın hazırlanmasında katkı ve emekleri bulunanlara teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü’ye hediye takdim edildi.

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Zirvenin ilk gününde, İttifak Holding CEO’su Tahir Atila “Değişim”, Mühendis, Yazar Buğra Ayan “Geleceğin Meslekleri ve Ekonomileri”, Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Müdürü Derya İren “Büyük Veriden Yapay Zekaya Endüstri 4.0”, STM Yapay Zeka Grup Lideri Semih Yağcıoğlu “Savunma Teknolojileri ve Yapay Zeka”, Microsoft Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Onur Kemal Koç “Teknoloji Trendleri ve Kariyer Tavsiyeleri” konularında sunum gerçekleştirdi.

Zirvenin ikinci ve son gününde ise Türk Hava Yolları Kurumsal İnovasyon Uzmanı Emre Dalarslan “İnovasyon ve Girişimciliğin Tetiklenmesi”, Marka Mühendisi Ömürden Sezgin “Türkiye’ye Gelecek Markalarıyla Gelecek”, Logosoft Ar-Ge Direktörü Ali Haydar Ünsal “Yeni Nesil ve Yeni Haller”, Turkcell Strateji ve Dijital Dönüşüm Direktörü Murat Sunal “SG ve Dijital Dönüşüm”, Mitsubishi Electric OEM Kıdemli İş Geliştirme Müdürü Tolga Bizel “Digital Fabrikalar ve Robot Teknolojileri”, Hülya Soytürk “Big Data ve Dijitalizasyon” başlıklarında sunum yaptı.




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English