Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kronik hastalıklar sempozyumda ele alınacak

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsünce düzenlenecek 3. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu'nda kronik hastalıklarla ilgili konulara yer verilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Enstitüsünce (SASAM) düzenlenecek "3. Halk Sağlığı Günleri Sempozyumu"nda, kronik hastalıklarla ilgili konular ele alınacak.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanı sıra TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katılacağı sempozyum 2 gün sürecek ve 4 oturumdan oluşacak.

Alanında uzman akademisyen, bürokrat, iletişim uzmanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek programda, kronik hastalıklarla ilgili tüm konular ele alınacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de sempozyum kapsamında "Türkiye'nin Dumansız Hava Sahası Projesi" hakkında konferans verecek.

Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, SASAM Sağlık Politikaları Direktörü Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın moderatörlüğünde yapılacak panelde, "Dünyada ve Türkiye'de Sağlık Risklerinin Değişimi ve Kronik Hastalıkların Yönetimi" konusu değerlendirilecek. Konferansın ardından Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya'nın moderatör olacağı panelde, "Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Ürettiği Risklerin Kontrolü" konusu ele alınacak.

Sempozyumun ikinci gününde ise "Fizik Aktivitenin Geliştirilmesi: Herkes İçin Fizik Aktivite" paneli saat 10.00'da DEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gürkan Ersoy'un moderatörlüğünde gerçekleşecek.

Sempozyumun son paneli ise Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gül Kızıltan'ın moderatörlüğünde yapılacak, konusu ise "Sağlıklı Beslenmenin Geliştirilmesi ve Obezitenin Engellenmesi" olacak.

Sempozyum, 19 ve 20 Eylül'de Ankara Hilton Garden Inn'de düzenlenecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English