Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KPSS Lisans ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavına giriş belgeleri

-Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden, başvuru yaptıkları her oturum için ayrı ayrı edinecek

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) girecek adayların, sınav giriş belgeleri ÖSYM'nin internet adresinden erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet sayfasında yer verilen duyuruda, 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS Lisans Sınavı ile 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak 2014-ÖABT'ye başvuran adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Duyuruya göre adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru yaptıkları her oturum için ayrı ayrı edinecek.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği oturum, sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. 

Adaylar, üzerinde fotoğrafının bulunmasının zorunlu olacağı, internetten edinecekleri belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulunduracak.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret ve benzeri bulunmayacak, ilgili oturuma ait sınava giriş belgesini fotoğraf görünür bir şekilde yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Sınavın sabah oturumları 9.30'da, öğleden sonra oturumları 14.00'te başlayacak.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunlu. 

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmelerinin yararlarına olacağı belirtilen duyuruda, ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyeceği belirtildi.

Duyuruda, adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmalarının zorunlu olduğu kaydedildi.

Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartların özel kimlik belgesi olarak kabul edileceği vurgulanan duyuruda, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgelerin sınava giriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyeceği kaydedildi.

Ayrıca, nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması, adayın güncel bir fotoğrafı ve kimlik numarası bulunması, pasaportun süresinin geçerli olması uyarılarında bulunuldu. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportun kabul edilmeyeceği, belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan adayın mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacağı, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacağı belirtildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English