Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Darbecilerin korsan bildirisini internete koyan sanık inkar etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 221 kişinin yargılandığı "çatı" davasına sanık savunmalarının alınmasıyla devam edildi.

Darbecilerin korsan bildirisini internete koyan sanık inkar etti
Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile izleyiciler katıldı.

Duruşmada, Genelkurmay Basın Halkla İlişkiler Dairesi eski çalışanı Muzaffer Çoban savunma yaptı.

Darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanlığı karargahında darbeciler tarafından derdest edilen dönemin Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü'nün, müşteki olarak verdiği ifadesinde kendisini suçladığı eski basın değerlendirme şube müdürü Çoban hakkındaki suçlamaları reddetti.

Savunmasında soruşturma evresinde adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını ileri süren Çoban, baskı ve işkence altında verdiği gerekçesiyle eski ifadelerini reddetti.

FETÖ üyesi olmadığını, Ertuğrul Özkürkçü'nün ifadesi nedeniyle suçlandığını öne süren eski yarbay Çoban, Özkürkçü'nün, Genelkurmay Genel Sekreterliği görevini de yürüttüğünü belirterek, "Genel Sekreter vekilliği sorumluluklarını örtme kastıyla, hayali senaryo ile başka insanları suçlamış." iddiasında bulundu.

Darbe girişimi gecesi odasında verilen bir görevi yapmaya çalıştığını, karargahtan çıkmak üzereyken bazı seslerin geldiğini, koridora çıktığında silahlı bir grubun içeri girdiğini gördüğünü savunan Çoban, "Bize 'odalarınıza geçin' diye bağırdılar. Odada beklerken silah sesleri gelmeye başladı. Daire nöbetçisi ve bir astsubay ile odada üç kişiydik. Silah sesleri gelince perdeleri indirdik, kapıları kapattık, birilerini aradım cevap veren olmadı, ortamın içinde kaldık. Kritik olaylar yaşandığı için bunlarla ilgili Genelkurmay başkanının bir açıklama yapabileceğini düşündük. Beklemeye devam ettik." şeklinde konuştu.

Daire Başkanı Özkürkçü'nün derdest edilişini ve götürülüşünü görmediğini iddia eden Çoban, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Özkürkçü'nün Akıncı Üssü'ne gittiğini duyduklarını, "Komutan Akıncı'ya gitmiş onu da yanında götürmüş." diye düşündüğünü ileri sürdü.

Sanık Çoban, amiri Özkürkçü'yü neden aramadığı sorusuna "Yoğun gönlerde Daire Başkanı Özkürkçü'yü arayamazsınız, yoğun ve sinirli olduğu zaman hakaret eder, o nedenle kendisini aramaya cüret edemedim." dedi. Sanık Çoban, bu şekilde odasında beklediğini, sabah saatlerinde gözaltına alındığını iddia etti.

Darbe bildirilerini e-mail yoluyla basın yayın kuruluşlarının adreslerine gönderdiği ve TSK'nın sitesine koydurduğu iddiasını da inkar eden Çoban, "Ben o gece bu maili görmedim, okumadım, ekine ulaşmadım, burada görüyorum. Bu iddia, bu mail gerçekse incelensin, ilk kim okumuş, çok net görülecektir. Bunu okuyan ben değilim. İnternet sitesine konulan dosyalar tek bir bilgisayardan yapılır. Genelkurmay'da kullanılan kriptolu, şifreli sır depolama cihazı var. Bu cihaz ile bir bilgisayardan başka bilgisayara veri aktaramazsınız. Tek bilgisayara tanılıdır." diye konuştu.

"Bildirinin yayınlandığından, mail atıldığından haberin oldu mu? Kim yapmış olabilir?" sorusu üzerine sanık Çoban, "Benim yetkim de bilgim de yok. Suçlanan kişi burada savunmasını yapacak. 16 aydır burada suçsuz olarak duruyorum." iddiasında bulundu.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanığın, "Mehmet Partigöç medya kuruluşları listesini istedi. 'Özkürkçü'nün emri olmadan veremem' dedim. İtiraz edince ÖKK'cı bana tabanca doğrulttu. Bu basın açıklamasında TSK'nın yönetime el koyduğu yazıyordu. ÖKK'den korktuğum için medya kuruluşlarına basın.tsk üzerinden gönderdim." şeklindeki daha önce verdiği ifadeyi okudu. Sanık Muzaffer Çoban, eski ifadelerini kabul etmedi.

Bu arada, sanığın savunması sırasında, takım elbise giyilmesi yasağını eleştirdiği sırada, izleyici sıralarından "Tek tip elbise tek tip" şeklinde tepki sesleri duyuldu.

- 4 korsan bildiri konulmuştu

Darbe girişimi gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri resmi internet sitesine, dört korsan bildiri konulmuş, TSK'nın resmi mail adresinden de basın yayın kuruluşlarına sözde bildiri mail atılmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri resmi internet sitesinde, illegal çete mensubu terörist hainlerce 15 Temmuz 2016 tarihinde dört korsan bildiri yayınlanmıştır. Bunlardan ilki saat 00.45'de, ikincisi saat 01.20'dedir. İkincisi, Genelkurmay Başkanımıza imzalaması ve televizyonda okuması yönünde İllegal çete mensubu terörist hainler tarafından kendisine tehdit ve zorlamada bulunulan ihanet belgesidir. Korsan bildirinin üçüncüsü saat 03.10'da, dördüncüsü de 06.50'de yayınlanan hainlik ve şerefsizlik belgesi olan sözde bildiriler 16 Temmuz 2016 tarihinde büyük ölçüde emniyetin sağlandığı saat 21.00 sularında tarafımızdan karargaha gelinerek yayından kaldırılmıştır. O andan itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri resmi internet sitesi kendisine yaraşır bir şekilde işletilmeye başlanmıştır." denilmişti.

- Özkürkçü ifadesinde suçlamıştı

Derdest edilen Ertuğrul Özkürkçü, sanık Çoban ile ilgili şunları söylemişti:

"Akşam yarbay Muzaffer Çoban'ı saat 20.30'da eve gidebileceğini söyleyerek göndermeme rağmen kendisi Özel Kalem Müdürlüğünün odalarından birinde gizlenerek benim derdest edilmemi beklemiş. Dairemde nöbetçi olanlar da derdest edilerek orada bir odaya hapsedilmişler. Kendisi dairede görevli kendilerinden olan bilgisayar mühendisi bir üsteğmeni de yanlarına alarak bu hainlik dolu bildirileri art arda yayınlamışlar."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English