Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"KOP tamamlanmalı"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ülkedeki sulama yatırımlarının hızla tamamlanması gerektiğini belirterek, "İç Anadolu'yu suyla buluşturmak, ülkemize 23,6 milyon dekar tarım alanı kazandırır." ifadesini kullandı. Bayraktar, GAP, KOP, DAP gibi büyük sulama projelerinin tamamlanması gerektiğini de söyledi.

“KOP tamamlanmalı“
Bayraktar, yaptığı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi'ndeki tarımsal sulama sorununa dikkati çekti.

Bölgenin, 237,1 milyon dekar olan ülkenin toplam tarım alanının 80,1 milyon dekarını barındırdığına işaret eden Bayraktar, bunun sadece 52,6 milyon dekarının tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin ekimi, 1,8 milyon dekarının sebze bahçeleri, 2,1 milyon dekarının meyveler, içecekler ve baharat bitkileri için ayrılabildiğini bildirdi.

Bayraktar, tarım alanlarının efektif şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Hollanda'nın iki katından fazla büyüklükte, 80 milyon dekarın üzerinde tarım alanı olan İç Anadolu, susuzluktan bu alanın yüzde 29,5'ini nadasa bırakmak zorunda kalıyor. İç Anadolu'yu suyla buluşturmak, ülkemize 23,6 milyon dekar tarım alanı kazandırır." değerlendirmesinde bulundu.

Tarım alanlarında İç Anadolu Bölgesi'ni, 28,4 milyon dekarla Güneydoğu Anadolu, 27,8 milyon dekarla Karadeniz, 27,7 milyon dekarla Ege, 25,2 milyon dekarla Doğu Anadolu, 24,1 milyon dekarla Akdeniz, 23,8 milyon dekarla Marmara bölgelerinin izlediğini belirterek, "Nadas alanlarında İç Anadolu'yu, 5,8 milyon dekarla Doğu Anadolu, 4,2 milyon dekarla Karadeniz, 1,9 milyon dekarla Güneydoğu, 1,9 milyon dekarla Ege, 1,7 milyon dekarla Akdeniz, 0,9 milyon dekarla Marmara bölgeleri takip etti." ifadelerini kullandı.

- "Sulama yatırımları tamamlanmalı"

Başta GAP, KOP, DAP gibi büyük sulama projeleri olmak üzere sulama yatırımlarının hızla tamamlanması, nadas alanlarının en aza indirilmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Arazileri, sulama yatırımları tamamlanamadığı için işleyememek büyük bir israftır. Gelişmiş ülkeler toprağın metrekaresini bile değerlendirmeye çalışırken, Türkiye'nin hala 21,5 milyon dekar alanının sulamaya açılamamasının izahı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, tarım alanları bakımından illerin durumuna da değinerek, toplam tarım alanında ilk 10'da Konya, Ankara, Şanlıurfa, Sivas, Yozgat, Kayseri, Diyarbakır, Eskişehir, Çorum ve Manisa'nın yer aldığını ifade etti. Bayraktar, toplam nadas alanında Konya, Sivas, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Çorum, Kırşehir, Şanlıurfa, Yozgat ve Aksaray'ın dikkati çektiğini bildirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    7 yıl önce

    KOP, asılsız çıktı. KOP ile Konya'ya su geleceği bunun için Mavi Tüneşden Hotamış depolamasına su aktarılacağı buradan da Konya ovasının sulanacağı belirtilmişti. Gelinen nokta ise Hotamış depolamasının suyu yön çevirilerek Konya yerine Karaman'a veriliyor. Konya halkı öfkeli. Basının ise bunu gizlemeye çalışması halkı iyice öfkelendiriyor. Merak etmeyin halk bunu her kanaldan öğreniyor. İstediğiniz kadar gizleyin.

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English