Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Konyalı işadamlarımız ekonomimizi büyüttüler"

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Konyalı işadamlarımız her şartta, şehrimizin ihracatını hızla artırdılar, işsizliği en düşük şehir haline getirdiler, ekonomimizi büyüttüler." dedi.

Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı 2017 yılı Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı, KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, vakfın faaliyetleri ve hedeflerini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmasına dünya ve Türkiye’de ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirerek başlayan Başkan Öztürk, “15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra ülkemiz, son derece önemli bir süreçten geçmektedir. Küresel ve bölgesel ekonomik ve siyasi gelişmeler karşısında Türkiye izlediği proaktif siyasetle; bir yandan ekonomisini büyütmeye bir yandan da dünya siyasetinde ağırlığını artırmaya devam etmektedir. Kuzey Irak’taki kararlı duruşumuz, Suriye’de yürttüğümüz operasyonlar, ABD büyükelçiliği ile yaşanan krizde haklı tepkimiz aynı zamanda kazanmış olduğumuz özgüveni de göstermektedir. Tüm bu gelişmelerin ekonomimiz üzerinde etkileri elbet olacaktır, aynı zamanda kurlar üzerinde dalgalanmaları da beraberinde getirecektir fakat ekonomimiz, makroekonomik istikrarını koruyacaktır. Anadolu ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri de haklı olarak ifade ediyoruz ki Konya’dır. Konyalı işadamlarımız her şartta, şehrimizin ihracatını hızla artırdılar, işsizliği en düşük şehir haline getirdiler, ekonomimizi büyüttüler. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için tüccar ve sanayicilerimizin fedakârca ve azimle çalışmaları en büyük sermayemizdir” dedi. 

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı ve Vakfın kurucusu olduğu KTO Karatay Üniversitesi’nde gelinen son durum hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, “Bugün gururla ifade ediyorum ki, Üniversite yönetimi olarak 3 yıl gibi kısa sürede çok önemli mesafe kat ettik.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından okunan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın Faaliyet Raporu ve Faaliyet Programı ile Bütçesi, Vakıf Mütevelli Heyet üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde yer alan Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu seçimlerinde tek liste Mütevelli Heyet Üyelerinin tamamının oyunu aldı.

2014 yılında değiştirilen Vakıf Senedi’nde Başkanlık ile ilgili KTO Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Vakıf Yönetim Kurulunun da Başkanıdır esası gereğince Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ün başkanlığında oluşturulan liste şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Üyeleri: Aslan Korkmaz, Celalettin Yılmaz, Halit Karakurt, Mehmet Çenesiz, Mehmet Polat, Teoman Yılmaz, Durmuş Aydoğmuş, Abdullah İnce, Seviban Kuşyılmaz, Mustafa Öztaş; Yedek Üyeler: Muhammed Özbey, Kazım Büyükerkek, Halil İbrahim Erdal, Ali Kendirci, Ahmet Erdönmez.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English