Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın en büyük camisinin temeli atıldı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Külliyesi Zeliha Akpınar Camisi'nin temelini attı. Temel atma programında konuşan Bozdağ, Mısır'da camiye yönelik saldırıya ilişkin, "Türkiye bu olay vesilesiyle Mısır halkının ve Mısır devletinin yanındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelede her türlü iş birliğine 'ama'sız ve amansız hazırdır" dedi.

Konya’nın en büyük camisinin temeli atıldı!
Bozdağ, Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz Külliyesi Zeliha Akpınar Camisi'nin temel atma töreninde, Konya'da son derece önemli bir eserin temelini atacaklarını söyledi.

Yapılacak caminin ve ilahiyat binasının bir hayırseverin katkılarıyla inşa edileceğini aktaran Bozdağ, eşinin hatırasına bu eseri yaptıran iş adamına gönülden teşekkür ettiğini belirtti.

Bozdağ, camilerin İslam dininde son derece önemli olduğuna işaret ederek, Allah yolunda harcanan ne ise onun karşılığının dünyada ve ahirette verileceğini dile getirdi.

Camileri koruyacak, yaşatacak olanların; Allah'a ve ahiret gününe inanan, zekatını veren, namazını kılan Allah'tan başka kimseden korkmayanlar olduğunu vurgulayan Bozdağ, Türkiye'nin dört bir yanında mescitlerin ve minarelerin aynı anlayışla yüzlerce yıldır yaşatıldığını, geleceğe aktarıldığını kaydetti.

Bozdağ, mescitlerin bulunduğu yerlerde, dinin temeli tevhid inancının gereğinin ifa edildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Mescitler, İslam diyarı olduğunu, Müslümanların yaşadığına ve bağımsızlığa da önemli bir şahitlik yapmaktadır. Mescitlere ve camilere düşmanlık edenler esasında Allah'a, peygambere, dine düşmanlık edenlerdir. Mescitlere ve camilere saldıranlar sadece mescide ve camiye saldırmış olmazlar. Aynı şekilde Allah'a, onun peygamberine ve Peygamberimizin bize tebliğ ettiği, Allah'ın ona vahyettiği İslam dinine saldırmış olurlar. Bugün dünyanın dört bir yanında Allah'ın evlerini yıkma konusunda terör eylemleri yapanları hep beraber görüyoruz. Afganistan'da camiler bombalanıyor, intihar komandoları camilerde kendilerini patlatıyorlar. Allah'ın evi yıkılıyor, pek çok insan hayatını kaybediyor. Irak'ta buna şahit olduk. Suriye'de buna şahit olduk. Dün de Mısır'da buna şahit olduk."

- "Bütün dinlerde mabetler mahsundur, dokunulmazdır"

Mısır'da ve Türkiye'deki camilerde kendilerini patlatanların, Allah'ın, İslam'ın, dinin, Kur'an'ın, peygamberin ve insanlığın düşmanı olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Çünkü bütün dinlerde mabetler mahsundur, dokunulmazdır. Bizim dinimizde de mabetler dokunulmazdır ama maalesef İslamı istismar edenler bazı terör örgütüleri hem de İslam adını kullanmak suretiyle Allah'a, resulüne ve Allah'ın yer yüzündeki evlerine karşı saldırı içerisindedirler. Bunları şiddetle, nefretle bir kez daha kınıyoruz. Burada Mısır'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyorum. Türkiye terörle mücadele konusunda nerede olursa olsun, kime karşı olursa olsun, terör örgütlerinin ideolojisi ne olursa olsun, her türlü terör örgütüyle, teröristlerle, terörizmle 'ama'sız ve amansız mücadeleye her zaman vardır. Biz bugün 'dünyanın neresinde olursa olsun terör örgütleriyle 'ama'sız ve amansız bir mücadele yapalım' diye çağrı yapan belki de dünyada tek ülkeyiz ama maalesef bu çağrımıza samimi bir dayanışma ve işbirliği desteği bulduk mu? Bulamadık. Bazı ülkeler terör örgütlerine, hedeflerine, ideolojilerine göre maalesef bilerek ve isteyerek destek vermektedir."


- "Türkiye Mısır halkının ve Mısır devletinin yanındadır"

Terörle ve terör örgütleriyle birlikte mücadelede etme çağrısını yineleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye bu olay vesilesiyle Mısır halkının ve Mısır devletinin yanındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelede her türlü iş birliğine 'ama'sız ve amansız hazırdır. Suriye'de ve Irak'ta da gördük. Türkiye'de hendek terörü oldu. PKK ne yaptı? Camileri yıktı. Sadece Şırnak'ta 27 tane cami yıktılar, 71 tane camiyi ibadet yapılamaz hale getirdiler. Kur'an-ı Kerimleri, hadis kitaplarını yerlere attılar, üzerlerini çiğnediler. Türkiye genelinde pek çok camiyi maalesef bu teröristler yıktılar, ibadet edilemez hale getirdiler. Manen değer verdiğimiz ne varsa onları ayaklar altına aldılar. Şimdi 'PKK terör örgütü İslam düşmanı' dediğimizde birileri ayağa kalkıyor. Yahu İslam, din, Kur'an düşmanı olmazsa bunları yapar mı? Bunları söylediğimizde birileri başka bir şey söylüyor. Peygambere, Kur'an'a dine ve onun işaretlerine düşman olmayanlar mabetlere bomba koyarlar mı yıkarlar mı, dinin kutsallarını ayaklar altına alırlar mı? Almazlar. Kim alır? Bunlara düşman olanlar alır. İşte Türkiye içerisinde PKK, DEAŞ, diğer terör örgütleri ve FETÖ aynı şekilde dine düşmanlığın alasını yapmaktadır. Onun için bu terör örgütlerine karşı Müslümanların birlikte olması ve teröristlerin hiçbirine aman vermemesi lazım."

-Örnek olacak

Törenin açılış konuşmasını yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Üniversitemizin Köyceğiz Kampüsü’nde öğrencilerimizin ibadet ihtiyacı için ciddi bir sıkıntı yaşadığımız zaman diliminde Meram Belediye Başkanımızın kendisine gelen bir hayırsever başvurusunu bize iletmesiyle başlayan ve 2015’ten beri hazırlık süreci devam eden bir hayırlı hizmetin bugün temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Üniversiteler, toplumun eğitim öğretim ihtiyacını karşımasının yanı sıra topluma hizmet anlamında da katkı vermeli. İnşallah bu hayırlı hizmet sadece Konya’mıza değil Türkiye’mize örnek teşkil edecektir” dedi.  

İslam şehirlerinin cami merkezli olarak kurulduklarına işaret eden Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ise, “İslam şehirlerinde bütün yollar camilere çıkar. Cami, şehrin kalbidir, can damarıdır. Camiyle belirlenir adreslerimiz. Camiye göre belirlenir mimari hayatımız. Bizim mimarimizde camilerimiz tecrit edilmiş bir bina yığını olarak değil külliye ruhuyla inşa edilir. Çağdaş Arapça’da cami ve camia, üniversite demektir. Külliye de fakülte. Tarihimizde camilerimiz, külliye ruhuyla insanlığa hizmet etmiştir. Kur’an-ı Kerim’de caminin imarına dikkat çekilir. İlim adamları bunun sadece fiziki imar olmadığını asıl manevi imar olduğuna işaret etmektedir. Cami, cemaatleriyle dolu dolu olmalı, insanlarımızın örgün ve yaygın eğitim ile aydınlatıldığı, şifa bulduğu, daraldıklarında, bunaldıklarında sığındığı yerler olmalıdır. Camiye bu ruhu yeniden kazandırmalıyız” diye konuştu. 

Caminin, ‘toplayan, cem eden’ anlamlarına geldiğini hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Ama maalesef bu anlayışı İslam dünyasında müşahede edemiyoruz. İslam coğrafyasının birçok yerinde bugün temelini atacağımız camiler tahrip ediliyor. Daha dün Mısır’ın Ariş kentinde patlama oldu ve 250’ye yakın mü’min vefat etti. Bu olaylarda sadece başkalarını suçlamak yetmez. Önemli olan bu camianın yani üniversitenin içini doldurmak, bir taraftan da temelini atacağımız caminin içini doldurmaktır. Sadece kalıp olarak değil kalp olarak da bir olmak, cem olmak ve caminin hakkını vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.   

İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yürütmeyi durdurma kararı alması gerektiğini vurgulayan Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mezhebi, meşrebi, sınırı, ihtilafı neyse yürütmeyi durdurmamız gerekiyor. Kanamalı bir trafik kazasında kimin haklı kimin haksız olduğuna önce bakılmaz. Önce kanama durdurulur. Onun için bugün İslam dünyasında önce kanamayı durdurmamız gerekiyor. Problemleri dondurmamız gerekiyor. Sonra bu problemlerin kaynağını tartışabiliriz.” 

Törende, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da bir konuşma yaparak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanların ardından protokol üyeleri, alana kurulan butona basarak caminin temelini attı.

Meram Belediyesi, Necmetin Erbakan Üniversitesi ve hayırsever Kemal Akpınar tarafından geçen yıl imzalanan protokol neticesi yapılacak caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, çok sayıda protokol mensubu, STK temsilci ve öğretim üyesi katıldı. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • L
    Levo
    6 yıl önce

    Daha da büyüğünü yapın. İçini dolduracak mümin gönüllü kaç kişi gidecek acaba

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • S
    Safa
    6 yıl önce

    İnşallah hayırlı olur. Üniversitelere camii yapılıyor. Hey gidi günler bir zamanlar camiler kapatılmak istenirdi universitelerden. Ama içini ve işlevini artırmak bize düşer.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English