Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın adayları tanıtıldı!

Yerel Seçimleri öncesinde Konya'nın ilçelerinde aday gösterilen isimler AK Parti tarafından Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ilçe adaylarını tek tek açıkladı. Turan, "Konya'da bütün ilçelerde Cumhur İttifakıyla gönül seferberliğine başlıyoruz. Başkan değil kardeş seçmeye geliyoruz" dedi.

Konya’nın adayları tanıtıldı!
31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterilen isimler AK Parti tarafından Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla tanıtıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, burada yaptığı konuşmada, kökü mazide, gözü atide olan bir davanın mensupları olduklarını dile getirdi.



Milletiyle bütünleşmiş bir davanın fertleri olduklarına dikkati çeken Usta, şunları kaydetti:

"Türkiye, artık eski Türkiye değil. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hizmet eden kadrolar sayesinde yeni bir Türkiye var. Dini, dili, mezhebi, inancı ve yaşam tarzı ne olursa olsun kimseyi ayırt etmeden herkesi kucaklayan, kuşatan ve el uzatan, herkesin gönlüne girmeyi hedefleyen hizmet için koşan ve çalışan bir partiyiz. Kapımız gönlümüz herkese açık. Ayrımız gayrımız yok. Bu toprakların, Hazreti Adem'in çocuklarıyız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 17 yılı geride bıraktık. Bu süreçte demokrasi, özgürlükler ve kalkınmada dev adımlar attık." 



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da millete hizmet için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Duble yollarla Konya'yı diğer ilçelere bağladıklarını anlatan Altay,  "2011 itibarıyla hızlı trenle tanıştı Konya. Birçok önemli yatırım gerçekleşti. Son olarak Cumhurbaşkanımız 17 Aralık'ta Konya'ya geldiğinde şehrimize iki önemli müjde verdi. Hepimizin uzun yıllardır beklediği metro hafif raylı sistemin müjdesini verdi. İnşallah bu yıl içerisinde temeli atılacak ve Konyamız çok önemli bir hizmete daha kavuşacak." diye konuştu.




AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise 31 Mart akşamı yeniden besmeleyi çekerek, "durmak yok, yola devam" diyeceklerini söyledi.

Belediyeceliğin AK Parti kadrolarının işi olduğunu, yerel yönetimlerdeki başarının inkar edilemediğini belirten Turan, "Kapı kapı dolaşıp Cumhur İttifakı'nın son aldığı oydan daha çok oy alma hedefine hep beraber koşacağız. Burada 31 ilçeyi almak bizi mutlu etmez. Cumhur İttifakı'yla bambaşka denizlere yelken açıyoruz. O yüzden Büyükşehir ve 31 ilçede en çok oyu almak bize yakışır. Seçim akşamı, 'biz ne yaparsak yapalım, bugün milletin arkasında olduğu yürüyüşü durdurma imkanı olmadı' diyecekler." ifadelerini kullandı. 



Turan, seçimle yenilmediklerini görenlerin farklı bir süreç başlattığını, bunları dik duruşlarıyla ve milletin güveniyle bozduklarını aktardı.

- "En istikrarlı parti CHP, hep aynı oy oranı"

CHP'nin seçimden seçime Konya'yı hatırladığını vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Bu adamlar muhafazakar insanlara kan kusturdurdu. Mevlana anlayışına hep yan baktılar. Ama seçim geldi, cumhurbaşkanlığı adayı söz konusu oldu, 'ben her gün cuma kılıyorum' densizliğinde bulundular. Seçim bitti, cumalar da bitti. İstanbul'a bakın, CHP bir aday çıkardı, adayın soyadı 'imam' diye. Sözüm ona muhafazakarlardan oy alacağını düşünecek kadar zayıf hale geldiler. Oysa ufak bir ilçenin başkanıydı. O ilçenin belediye başkanı eski yıllarda AK Partili'ydi. (İmamoğlu) AK Partinin yaptığı çalışmalarla bugüne gelmeyi başarabildi. Fakat daha ötesi adam, 'ben CHP'liyim demeye utanıyor. CHP bayrağı göstermiyor, rozet takmıyor. Çünkü biliyor, CHP'nin 90 yıllık milletin zihnindeki hatıralarını. O yüzden millet, yüzde 20'den fazla oy aldırmadı, aldırmayacak. En istikrarlı parti CHP, hep aynı oy oranı. İktidarlar değişse de aldığı oylar 20-23 oranında, daha yukarı olmayacak. Ankara'da 40 yıldan beri ülkücü olduğunu iddia eden birini aday yaptılar. İstanbul'a 'imam', Ankara'ya ülkücü... Nerede CHP'liler. Konya'da CHP'den 2 vekil vardı, biri Saadet Partisi'ne gitti diğeri de zaten AK Parti'ye ihanet eden eski bir adam. Tek bir CHP'li bulamayan bir ana muhalefet, hangi umutla vizyonla Türkiye'den oy isteyecek. Cumhur İttifakı olarak rakibimiz yok."      



- "Hiç kimse mız mız yapmasın"

Turan, CHP'nin hiçbir milli meselede yanlarında yer almadığını ifade ederek, "FETÖ'ye darbe vurduk, hep karşımızda durdular. Suriye'de askerimize destek olmalarını beklerken 'orada ne işiniz var' dediler. Kim ne derse desin son terörist yok olana kadar mücadelemiz sürecek. Hiç kimse mız mız yapmasın. Çalışın kazanın, millete gidin desteğini alın. Her partinin sandık başında temsilcisi var. Hiç kimse YSK'ya seçim sistemine laf atma densizliğinde bulunmasın." değerlendirmesinde bulundu.

 AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da konuşmasında "Belediye başkanlarımız ilçelerini ihya etmek için gecelerini gündüzlerine kattı. Bugün yeni bir dönem... 26 ilçede Ak Parti, 5 ilçede MHP olarak sahada olacağız. Hedefimiz bütün ilçelerde büyük başarıya imza atmak. Hep birlikte koşacağız. İnşallah 31 Mart akşamı hepimizin yüzü gülecek. Pek çok projenin devamlılığını sağlayacağız, gönüllere girip kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz." dedi.



MHP İl Başkanı Murat Çiçek de Cumhur İttifakı'nın 31 ilçede başarılı olacağını belirtti. Çiçek "2018 yılı Türkiye için milli tarihin etkilendiği bir yıl olmuştur. Saldırı senaryolarının ağırlığında artış gözlendi. Ekonomik, terör ve kaos ortamı 2018 yılına damga vurdu. Su uyumuş düşman uyumamıştır. Türkiye'nin beka sorunu ortaya çıktı. Bahçeli ve Erdoğan'ın dayanışma ruhu bütün kumpasları boşa çıkarttı. Bu yolda hedef turan, iman ve Kur'andır. Türkiye büyük bir dönüşümü başardı ancak sistemin ayakları üzerinde durabilmesi için yerel seçimlerden de başarılı çıkması gerekir. Konya'da da Cumhur İttifakı 31 ilçemizin alayında başarılı olacak ve tüm ilçelere damgasını vuracak. Kim Türkiye'nin önünü kesmek istiyorsa onlarla mücadele bizim vazifemizdir. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız." dedi.



Programın sonunda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, belediye başkan adaylarını sırayla sahneye davet etti.

İŞTE BAŞKAN ADAYLARI:
 
AHIRLI : İsa AKGÜL
 
AKÖREN : İsmail ARSLAN (Cumhur İttifakı)

AKŞEHİR : Salih AKKAYA 

ALTINEKİN : Muharrem DERE

BEYŞEHİR : Üzeyir YAŞAR

BOZKIR : Sadettin SAYGI

ÇELTİK : Ali MEŞE

CİHANBEYLİ : Mehmet KALE

ÇUMRA : Halit OFLAZ

DERBENT : Hüseyin AYTEN

DEREBUCAK : Ahmet KISA

DOĞANHİSAR : İhsan ÖZTOKLU (Cumhur İttifakı)

EMİRGAZİ : Nurişen KOÇAK (Cumhur İttifakı)

EREĞLİ : Adem ERDAL             

GÜNEYSINIR : Ahmet DEMİR

HADİM : Ahmet HADİMİOĞLU

HALKAPINAR : Mehmet BAKKAL (Cumhur İttifakı)

HÜYÜK : Mehmet ÇİĞDEM

ILGIN : Yalçın ERTAŞ

KADINHANI : Mehmet BADEM

KARAPINAR : Mehmet YAKA

KARATAY : Hasan KILCA

KULU : Murat ÜNVER

MERAM : Mustafa KAVUŞ

SARAYÖNÜ : Nafiz SOLAK

SELÇUKLU : Ahmet PEKYATIRMACI

SEYDİŞEHİR : Mehmet TUTAL

TAŞKENT: : Osman ARI

TUZLUKÇU : İsmail BUDAK  (Cumhur İttifakı)

YALIHÜYÜK : Hasan KOÇER

YUNAK: Abdullah Emre DEMİRHAN




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English