Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Kitap Günleri açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri’nin açılışı törenle yapıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 1 milyon kitap, 223 yayınevi, 151 yazar ve 321 etkinliğin yer aldığı Konya Kitap Günleriyle adeta bir kültür bayramı idrak edeceklerini dile getirdi.

Konya Kitap Günleri açıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri’nin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya’da güzel bir gün yaşadıklarını dile getirerek, Konya Kitap Günleri’nde emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

ADETA BİR KÜLTÜR BAYRAMI İDRAK EDECEĞİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Kitap Günleri’nin Konya ve kitapseverler için hayırlar getirmesini dileyerek, Kitap Günleri’nin organizesine katkı yapan herkese teşekkür etti. İki hafta boyunca 223 yayınevi, 151 yazar, 321 etkinlikle Konya’da dolu dolu bir süreci yaşayacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, adeta bir kültür bayramını idrak edileceğini dile getirdi.

KONYAMIZIN YENİDEN CANLANIŞINI GÖRÜYORUZ

Medeniyetimizin bir kitap medeniyeti olduğuna vurgu yapan Başkan Akyürek, dolayısıyla kitabın en çok Konya’ya yakıştığını dile getirdi. Başkan Akyürek, “Burası, Selçuklu Medeniyeti’nin, Türk-İslam Medeniyeti’nin ve kahraman ecdadımızın en önemli merkezlerinden, ilim irfan yuvalarından birisidir. 12 ve 13. yüzyılın en muhteşem şehri olan Konyamızın 21. yüzyılda da aynı şekilde canlanışını yeniden görmekteyiz. Türkiyemizin yükselişine eş olarak aynı zamanda Konyamızda da eğitim, kültür ve sosyal hayatta büyük bir canlanmayı yaşıyoruz. Şu anda 4 üniversitemizle, kuruluşu kararlaştırılan 5’inci üniversitemizle 150 bine yaklaşan üniversite öğrencimizle, 500 bine yaklaşan ilk ve ortaöğretim öğrencimizle Konya aynı zamanda bir eğitim ve öğretim şehri. Konya, kütüphanelerden en fazla istifade eden şehir konumunda. Yine, 100 adet Z Kütüphanenin kuruluşunun tamamlandığı ve açılışının yapıldığı yeni bir 100 kütüphanenin hedefinin konulduğu bir şehir. Yine yüzlerce yayına, binlerce esere her yıl ev sahipliği yapan yayın evlerimizle, Büyükşehir Belediyemizin Kültür Daire Başkanlığı, Kültür Anonim Şirketi, kültür yayınlarıyla, Konya Ansiklopedisi ile Mevlevi Külliyatı ile İslam Düşünce Atlası ve daha nice eserle ülkemizin kültür hayatına da hizmet eden bir şehir” dedi.

TÜRKİYE, DÜNYADA EN ÇOK KİTAP OKUNAN ÜLKELERİNDEN BİRİ

Programa katılan Yazar Rasim Özdenören, böyle anlamlı ve güzel bir günde Kitap Günleri’nin yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Kitapsız kitapçı dükkânlarının, mağazalarının olduğu günlerden kitap fuarlarının yapıldığı günlere gelmemiz, benim için tebrik ve takdir edilmesi gereken bir vesiledir. Türkiye’de okuyucu sayısının az olduğuna dair bir efsane var. Söylediğim gibi bu bir efsane. Bugün Türkiye, dünyada en çok kitap okunan ülkelerinden birisi. Kitap okuma ve satış sayısı bakımından dünya ölçeğinde 10’uncu sıradayız. Türk okuyucusu kaliteli bir okuyucudur” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, okumanın da yeme, içme ve uyuma temel bir zorunluluk haline gelmesini diledi.

Konuşmaların ardından Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol mensupları ve yazarlar hep birlikte kurdele keserek Konya Kitap Günleri’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti Konya İl Başkanvekili Hasan Çiftçi, yazarlar, gazeteciler ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Konya Kitap Günleri, 1 Nisan’a kadar 1 milyon kitap, 223 seçkin yayınevi ve 151 yazarın katılımı ile çok sayıda imza günü, konferans ve şiir dinletisi ile Konya’nın kültür ve sosyal hayatına renk katacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    mehmet
    6 yıl önce

    Nerede olduğunu en başta açık bir şekilde yazsanıza

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English