Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'daki saldırıda hayatını kaybetti organlarıyla 3 hastaya umut oldu

Konya'nın Ereğli ilçesinde, 4 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıda yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gök'ün organları, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

http://kanalon.tv/izle-126917-konyadaki_saldirida_hayatini_kaybetti_organlariyla_3_hastaya_umut_oldu_.html
Tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Müslüm Gök'ün karaciğer ve böbrekleri, ailesi tarafından bağışlandı.

Gök'ten alınan böbreklerden biri Konya'da 8 yıldır nakil bekleyen Kezban Ulusoy'a (37) bağışlanırken, karaciğer ve diğer böbrek de Antalya'ya gönderildi.

Ulusoy, geçirdiği operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, naklin gerçekleştiğine inanamadığını söyledi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Ulusoy, "Ben 8 yıldır bu anı bekliyordum. Şu anda şoktayım. Rabbim bize de güldü. Allah herkesin yüzünü güldürsün." dedi.

Hastanın ablası Elmas Boynueğri de (41) Ulusoy'un 8 yıldır diyalize girdiğini aktardı.

Kardeşinin bir böbreğinin doğuştan olmadığını belirten Boynueğri, "Buraya geleli 6 ay oldu. Şu an çok mutluyuz. Böbreğini bağışlayan aileye başsağlığı diliyoruz. Biz sevindik onlar üzüldü. Allah onlara da sabır versin." şeklinde konuştu.

- "Diğer böbrek ile karaciğer Antalya'ya gönderildi"

Operasyonun gerçekleştirildiği Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emin Türk ise organları bağışlanan Gök'ün yakınlarına başsağlığı diledi.

Ailenin erdemli bir davranış gösterdiğini vurgulayan Türk, şunları kaydetti:

"Organların bağışlanacağı haberini alınca gece yarısından sonra çalışmalarımızı yaptık. Böbreklerden birini burada 8 yıldır nakil bekleyen bayan hastamıza naklettik. Diğer böbrek ve karaciğer de Antalya'ya gönderildi, orada organ bekleyen hastalara nakledilecek. Ayrıca bu nakil, hastanemizde 2018 yılının ilk nakli oldu."

Türk, bir vatandaşın hayatını kaybettiğini fakat, bağışlanan organlar sayesinde 3 kişinin hastalıklarından kurtulacağını belirtti.

-Yeniden hayata tutundular

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından, Gök'ün böbreği 10 yıldır hasta olan Cansu İnkaya'ya (28) başarılı bir şekilde nakledildi. Antalya'da 2008'den bu yana diyalize giren İnkaya, Gök'ün bağışlanan böbreğiyle yeniden hayata tutundu.

Üniversitenin Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Bilal, yaptığı açıklamada, 2017'yi Türkiye'de üniversite ve kamu merkezleri içerisinde en çok nakil yapan merkez olarak tamamladıklarını, 2018'de de aynı hızla hastalara hayat vermeye devam edeceklerini söyledi.

Organ bağışının sadece bir kişinin hayatını değil, geleceği kurtarmak olduğuna dikkati çeken Bilal, "Bağış, yeni gelecek için tohum atmaktır. Allah'tan rahmet diliyorum, ölüm şekli ne olursa olsun ölümden sonra yapılabilecek bu kadar güzel bir iyilik yoktur." dedi.

Öte yandan, bağışlanan karaciğerin ise Antalya'da özel bir hastanede kadavra listesinde bekleyen hastaya başarılı bir şekilde nakledildiği ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

- Olay

Konya'nın Ereğli ilçesinde 6 Ocak'ta, bir inşaat firmasının bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda İbrahim Gök ile Şaban ve ağabeyi İsmail Kurtsal olay yerinde, ağır yaralanan Müslüm Gök, tedavi gördüğü hastanede olaydan 1 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından teslim olan şüpheli Cem K'nin, saldırının hemen öncesinde Savaş Kaynak'ı da öldürdüğü tespit edilmişti.

Şüpheli Cem K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • F
    fatos
    6 yıl önce

    Amcam . Oglu allah rahmet eylesin mekanin cennet olsun ınsallah sen gıttın ama arkandan 4 kişiyi umut versın Müslümüm senı cok sevıyoruz hıc unutmuyacagız????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English