Son Dakika Haberler

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesinin düzenlediği, "Uluslararası Kültürel Miras ve Turizm Kongresi" Dekan Prof. Dr. Necmi Uyanık'ın ev sahipliğinde Konya'da başladı.

Konya’da turizm kongresi
SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan kongre Klasik Türk Müziği dinletisiyle başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Uyanık “Tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal varlıkları dünyaya tanıtmak, toplumda söz konusu evrensel mirasa sahip çıkacak bilinci oluşturmak ve çeşitli sebeplerle bozulan, yok olan kültürel ve doğal değerlerin yaşatılması için iş birliğini sağlamak amacıyla UNESCO’nun 17’nci Paris Genel Konferansı kapsamında, 16 kasım 1972’de ‘Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’si gereğince, Türkiye olarak 1982 sözleşmesi ve 14 Şubat Resmi Gazete kararıyla bu sürece katılmış bulunmaktayız. ‘Turizm medeniyetin altın anahtarıdır’ sloganıyla çıktığımız bu yolda, turizm alanı sadece rehberler ve kaliteli işletme yöneticileri çıkarmakla kalmayacak, tarihin kendisine vermiş olduğu sorumluluk ve vazifeyle dünyaya, insanlığa bizzat kendisi kültür ve turizm rehberi olarak ruh verecektir. Bu rehberlikte, hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu kültürel miras değerlerini ortaya koyan insanlığın, Ortadoğu’da, Afrika’da, Asya’da ve dünyanın birçok yerinde yaşadığı katledilen insanların dramının gözü yaşlı mirasını göstermek, canlının dışında tarihi ve sanat eserlerinde dün Bosna Hersek örneğinde; insanların yüreğinde açılan top mermilerinin yaraları gibi Suriye’de, Irak’ta yok edilen değerleri tüm insanlığın ibretine sunmak da turizm alanına düşmektedir” diye dedi.



Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka da turizmin ülke ve şehirlerin ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi.

Konya’nın derin tarihi geçmişiyle çok sayıda kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptığını, inanç turizminin yanısıra kültür turizmi açısından da önemli şehirlerden birisi olduğunu belirten Okka şunları kaydetti:

''Üniversitemiz başta turizm fakültemiz olmak üzere güzel sanatlar fakültemiz, sanat ve tasarım Fakültemiz, başta Huğlu olmak üzere pek çok yüksekokullarımız kadim kent Konyamızın kaybolmaya yüz tutmuş keçecilik, halıcılık, hat sanatı, çinilicik el sanatları gibi pek çok değerleri için büyük gayret göstermektedir.'



Açılış konuşmalarının ardından, Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, ‘zeybek’ oyunu sahneledi.



Kongrenin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara plaket takdim edilmesinin ardından Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Şükrü Çetinkaya’nın başkanlığında, Macaristan Kodolanyi Janas Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamara Ratz ve Nijerya Afrika Kıtası Turizm ve Kültür İşleri Sorumlusu Dr. Wanle Akinboboye’nin katılımıyla açılış paneli gerçekleştirildi.



Konya’daki tarihi ve kültürel mekanlara yönelik gezi programlarını da içeren kongre, 21 Mayıs’ta sona erecek.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KK
    Konya Konyasporludur
    7 yıl önce

    Konyamızda özellikle ilçelerdeki turizm yerlerine önem verilmeli. Kimse Ereğli, Akşehir, Beyşehir, Çumra, Halkapınar, Seydişehirdeki cevherleri bilmiyor. Buralar daha çok tanıtılıp turizme kazandırılmalı.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English