Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 'sosyal yoksulluk' konuşulacak

Konya'da Ulusal Ajans ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından düzenlenen Sosyal Yoksulluk Zirvesi'nde, Türkiye'nin 81 ilinden gelen genç öğrenciler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sosyal yoksulluğu konuşacak.

Konya’da ’sosyal yoksulluk’ konuşulacak
“Konuşmak için değil, gençleri dinlemek için”… Bu slogan Türkiye’nin 81 ilinden 100 öğrenciyi Konya'da buluşturdu. Ulusal Ajans ve KOP Bölge idaresi işbirliğinde düzenlenen Sosyal Yoksulluk Zirvesi başladı.

Zirvenin açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Ahmet Katıksız yaptı. Projeyle ilgili bilgi veren Katıksız, değişim vurgusu yaptı. Katıksız "Bizim gittiğimiz yerlerde insanları kurtarmak gibi bir derdimiz yok. Bugün salonda bulunan gençlerden birinin yaşamını değiştirebilirsek o vakit biz amacımıza ulaşmış olacağız. Küçük dokunuşlar küçük değişimler getiriyor. Buna inanıyor, bu bilinçle çalışıyoruz" dedi.  

Konya zirvesi öncesinde aynı başlık altında 7 bölge halinde çalıştaylar düzenlendiği hatırlatan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da gençlere seslendi. Babaoğlu "Türkiye'nin 7 bölgesindeki bu çalıştaylarda binlerce genç oturup konuştular. Onlardan gelen konuları aldık, buraya özetleye özetleye geldi. Burası aslında şu anda Türkiye'nin bir özeti şeklinde... Kardeşlerimiz burada... İyiki geldiniz, iyiki varsınız, iyiki böyle bir programda biraradayız" dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da zirveyi takip etmek için Konya'ya geldi. Gençlere seslenen Balta "Bütün tartışmaları yapın ama önce kendinizle barışık olun, ondan sonra da etrafınızdaki arkadaşlarınızı sevin. Bu sevgiyi Türkiye'nin 7 coğrafyasına taşıyın. Buna ihtiyacımız var" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı da zirveninTürkiye'nin 81 ilinden gelen katılımcı gençlere seslendi.

Her fırsatta gençlerle bir araya gelmek istediğini aktaran Kavakcı, beşikten mezara ilim öğrenmenin gerekliliğini bilen bir nesil olduklarını söyledi.

Kavakcı, gençlerden öğrenecek çok şey olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"1993 yılında bilgisayar mühendisliği diploması aldım. O zaman maalesef ülkemde kıyafetimle okumam mümkün değildi. Biz kısmetli ailelerden bir tanesi olduğumuz için Allah nasip etti, yurt dışında eğitimimizi tamamlayarak memleketimize döndük. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Avrupa Birliğinden fon alan ilk projesinin koordinatörüydüm. Kültürel zenginliklerimizi tanıtmaya yönelik bir projeydi. O yaşta 'yüksek lisans yapabilir miyim?' derken Allah Boğaziçi Üniversitesinde Avrupa çalışmalarında yüksek lisans yapmayı nasip etti. Hocalarım ve arkadaşlarım benden çok gençti ama onlardan çok şey öğrendim."


Doğduğu Türkiye'nin her şeyi ile farklı olduğunu ifade eden Kavakcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte, Alevi-Sünni, Kürt-Türk, başörtülü-başörtüsüz şeklinde saçma sapan ayrımcılığa tabi tutan bir anlayış vardı ama o günler geride kaldı. Nasihat müessesi geride kaldı. Sanal bir dünyada yaşıyoruz ve sanal bir hayatımız var. Bu bir gerçek. Kızıma ve gençlere 'sürekli telefonla meşgulsünüz, yüzümüze bakmıyorsunuz' derken ben de onlardan birisi oldum çünkü tüm işlerimi telefonum aracılığıyla hallediyorum ama sanal hayatın gerçek hayatımızın önüne geçmesine izin vermeyelim. Bunu başarabiliriz. Sizler bizlerin doğduğu Türkiye'den farklı bir Türkiye'de doğdunuz. Bunu ne kadar şanslı olduğunuz hatırlatmak için söylüyorum."

Kavakcı, son referandumla 18-25 yaşlarındaki gençlere seçilme hakkı verildiğini anımsatarak, bu durumun kendisini heyecanlandırdığını anlattı.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile Ankara Milletvekili Aydın Ünal zirvede  paneli yöneten isimler arasında yer aldı.



Pazar gününe kadar devam edecek zirvede, Türkiye'nin 81 ilinden gelen öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri sosyal yoksulluğu konuşacak.




 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English