Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da şairler ve şiir severler buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Mevlana Şiir Şöleni, şiir severleri ve şehrin kültür-sanat camiasını Mevlana Müzesi Gülbahçe’de bir araya getirdi.

Konya’da şairler ve şiir severler buluştu
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından Mevlana Şiir Şöleni düzenlendi.

Mevlana Müzesi Gülbahçe’de bulunan açık sema alanında düzenlenen etkinlik Konya’nın kültür ve sanat dünyasını bir araya getirdi. Mevlana Şiir Şöleni’ne Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden katılan şairler sanatseverlerle sohbet ederek en güzel şiirlerini seslendirirken şairlerden bazıları Mevlana ile ilgili şiirlerini okudu. Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç da mesneviden bir şiiri Farsça olarak orijinal şekliyle yorumladı.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, şiire şeksiz ve şüphesiz tabi olmanın, kapıları ve gönülleri açmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Şiirlerin hakim olduğu, gönüllerin mesrur olduğu, Mevlana ikliminin sadece bu topraklara, bu alana değil tüm coğrafyamıza, tüm dünyaya sevgi meşalesini taşıdığı günleri Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi.

TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, şairlerin sessiz şarkılarıyla insanların birlikteliklerini koruyup canlı tutabileceğini ifade ederek, şehirlerin kültürel zeminini şiirlerle güçlü kılınabileceğini kaydetti.

Mevlana Şiir Şölenini bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiklerini dile getiren Erten, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Programda Mehmet Ali Köseoğlu, Atilla Yaramış, Nurettin Durman, İsmail Göktürk, Selim Tunçbilek, Vural Kaya, Osman Özbahçe, Naci Gümüş, Hasan Ejdarha, Hasan Topçu, Şaban Halis Çalış, Hicabi Kırlangıç, M.Hanefi İspirli, Mehmet Mutluoğlu, Hayriye Ünal, İbrahim Demirci, Bestami Yazgan, İsmail Göktürk, Seyyid Ahmet Kaya ve Zeynep Arkan en güzel şiirlerini okudu.

Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ve TYB Konya Şube Başkanı Hayri Erten, programa katılan şairlere teşekkür plaketi takdim etti.

Etkinliğin sonunda ayrıca şairlerin okudukları şiirler kitap yaptırılıp gelen kültür sanat adamlarına günün anısına hediye edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English