Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da oy kullanacak seçmen sayısı!

24 Haziran Pazar günü kelimenin tam anlamıyla Türkiye geleceğini oylayacak. Bu seçim birçok açıdan önem taşıyor... 6 Cumhurbaşkanı adayı ile 8 siyasi parti kıyasıya yarışacak ve cumhur, yeni başkanını seçecek. Peki, seçim süreci nasıl işliyor? Konya’daki seçmen sayısı ne? İşte, 24 Haziran genel seçimleriyle ilgili merak edilen konular...

Türkiye’nin kader oylamasına artık sayılı günler kaldı. 59 milyon 391 bin 328 seçmen, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. 

Genel seçimlerin sorunsuz bir şekilde geçmesi için gerek Konya’da gerekse yut genelinde bütün hazırlıklar tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulunun takvimi işliyor.

Konya İl Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Kiraz, sandık kurulu başkan ve üyelerine çalışmaların başladığını ve yarın çalışmaların tamamlanacağını aktararak, "Bu eğitim kapsamında sandık kurulu başkan ve memurlarımıza, siyasi parti temsilcilerine uymaları gereken kurallar anlatıldı. " dedi.

Ahmet Kiraz, kentte oy kullanacak olan seçmen sayısını KONTV Haber’e açıkladı. Ahmet Kiraz, "İlimiz genelinde bir milyon 503 bin 936 seçmen oy kullanma hakkına sahiptir. Bu seçimlerde Konya'da 4696 sandıkta oy kullanma işlemi yapılacak" dedi.

Yurt dışı oy kullanma işlemleri de sona erdi. Genel seçimler için yurt dışında 1 milyon 486 bin 408 seçmen oy kullanarak bir rekora imza attı. Havalimanları gümrük ve sınır kapılarındaki oy verme işlemi ise devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Konya İl Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Kiraz, "Bu kapsamda Konya Havalimanında oy işlemi 7 haziranda başladı, 24 haziranda sona erecek. Bugün itibariyle Konya Havalimanında oy kullanan seçmen sayısı 3 binin üzerinde." bilgisini verdi.

24 Haziran seçimlerinde bir ilk de yaşanacak. Sandığa gidemeyen seçmene 'seyyar sandık' gelecek.

Ahmet Kiraz, "Yasa gereği hastalıklarını belgeleyen seçmenlerimizin kolaylık sağlanması adına seyyar sandık uygulaması yapıldı. Bu ilimiz genelinde yatalak hastalarımız için seyyar sandık uygulaması yapılacak." dedi.

Konya İl Seçim Kurulu Müdürü Kiraz, 18 yaşını dolduran ve bu yıl ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenlere de uyarılarda bulunarak, "Nüfus cüzdanını, sürücü belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı gibi resmi ve soğuk damgalı belgelerle sandık kurullarına oy kullanmak üzere başvurmaları gerekiyor. Kimliksiz oy kesinlikle kullanılmaz, kullandırılmaz. Seçmenlerimiz bunlara dikkat etmeli." dedi.

Ahmet Kiraz, seçmenin oy kullanırken hangi durumlara dikkat etmesi gerektiğini de şu sözlerle açıkladı:

"Seçmenlerimiz, ittifak alanları dışında veya içinde basacakları mühre dikkat etmeleri gerekiyor. Mühür, "EVET" veya "TERCİH" mührü basılacak. Hangi ittifaka veya partiye oy verilecekse o partinin kendi dairesi içine veya ambleminin üzerine tercih mührünü basarak oy tercihini belirlemiş olacak. Ortak alana basılan oylar, ittifak oyu olarak partilere yazılacak. Bununla ilgili tedbir alındı. Güven ve huzur ortamı içinde oylar kullanılacak.

Konhaber.com

Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak?

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English