Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da geleceğin beyinleri ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen, 47 ilden 480 makalenin katıldığı “Konya Bilim Merkezi Sosyal Bilimler Makale Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konya’da geleceğin beyinleri ödüllendirildi
Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’deki liseler arasında düzenlenen “Konya Bilim Merkezi Sosyal Bilimler Makale Yarışması” ödül töreni gerçekleştirildi.

Konya Bilim Merkezi’ndeki törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Dr. Necdet Subaşı, Konya Bilim Merkezi’nin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, yarışmanın öneminden bahsetti. Subaşı, “Bu yarışma vesilesiyle ne tür faaliyetler yürüttüğümüzü ve nereye doğru gittiğimizi, insan yetiştirme düzenimizin nasıl bir durumda olduğunu çok önemli örneklerle görmüş olduk” dedi.

BAYRAĞI DAHA YUKARILARA ÇIKARMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIN

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, “Bu yarışma da mevcut bilgimize değer katıyor, anlam katıyor. Sizler bu değerlerle bayrağı daha yukarı çıkaracaksınız. İstikbalimiz de çok daha güzel olacak” diye konuştu.

ÜLKEMİZ İNSANLIĞA BÜYÜK HİZMETLER VERMEYE DEVAM EDECEK

AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, geçmişte bir dönem teknik, fen veya sosyal bilimlerin ikinci plana atıldığını ama bu yanlışın bugün düzeltildiğini belirterek, “Fen liselerinin yanında sosyal bilimler liseleri de faaliyetlerini sürdürüyor. Önümüzde 2023 hedefi var. Yetmedi 2053 hedefi var. Yetmedi 2071 hedef var. 2071’in de yeniden hedefe kilitlendiğimiz geleceğe yürüdüğümüz ve insanlığa çok güzel hizmetler sunduğumuz bir başlangıç yılı olmasını temenni ediyorum.”

KONYA BİLİM MERKEZİ ÖNEMLİ BİR MİSYONA SAHİP

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül törenine ev sahipliği yapan Konya Bilim Merkezi’nin TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk bilim merkezi olduğunu hatırlatarak, “2014’te Cumhurbaşkanımız tarafından açılan ve o günden beri de 1 milyon 200 bin ziyaretçiyi ağırlayan bir merkez. Konya Bilim Merkezi uluslararası standartlarda olan ilk bilim merkezi aynı zamanda. Bilim Merkezimiz sadece ziyaretçilerimiz için değil festivallerle, bugün yaptığımız bu etkinlikle de ülkemizde önemli bir misyon sahibi” dedi.

HEPİNİZ ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ İNSANLARINDAN OLACAKSINIZ

Başkan Altay, yarışmaya katılan öğrencilere yönelik de şunları söyledi: “Zirveye çıkmak için tırmanmak gerekiyor ve tırmanış da her zaman yukarıya doğru olmaz. Bazen yatay seyirde bazen inişli çıkışlı ama hedefe doğru kilitlenip oraya doğru ilerlediğinizde zafer Allah’tandır. Hiç merak etmeyin, bir gün hepiniz ülkemizin önemli insanlarından olacaksınız. Buna hepimiz inanıyoruz.”

YARIŞMAYA 47 İLDEN 480 MAKALE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yarışmanın ulusal çapta duyurulmasının sağlandığını kaydeden Altay, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya 47 ilden 480 makale gönderilmiş. 2016’da 39 ilden 400 makale, 2017’de 42 ilden 450 makale, bu yıl da hem katılımcı il hem de makale sayısı olarak en yüksek rakama ulaşmış bulunuyoruz. 6 farklı bölümde gençlerimiz makalelerini gönderdiler. Jüri üyelerimiz bunları titizlikle değerlendirdiler. Ben dereceye giren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Türkiye’de son dönemlerde çok ciddi ve belirgin bir programa dayalı stratejik uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu yarışma da onlardan birisi. Sosyal Bilimler Lisesi ile başlayan bu maya giderek toplumda da karşılığını bulmasıyla geniş halkalara yayılmış durumda” dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Konya Bilim Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ertan Özensel, “Kadim kültürümüzün ve medeniyet tasavvurumuzun kazandırılması konusunda, her şeyden önemlisi bu ülkeye aidiyet kazandıracak gençler yetiştirmek amacıyla sosyal bilimler alanında da bir çaba içerisine girdik. Bu çabadan birisi de bu yarışmadır” diye konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da yarışmanın öğrencilerin hayatında önemli bir iz bırakacağını ifade etti.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Konya Bilim Merkezi Sosyal Bilimler Makale Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe Dalında Ankara Atatürk Lisesi’nden Yasin Uğur Dinç birinci olurken, ikinci Trabzon Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Yazıcı, üçüncü ise İstanbul Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencisi Feyzan Elveren oldu.

Ekonomi Dalında Adana Bilim ve Sanat Merkezi’nden Sinemis Işık İlday birinci, Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nden Sena Kaya ikinci, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nden Alpgiray Selim üçüncü oldu.

Dil ve Edebiyat Dalında Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nden Damla Günay birinci, Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi’nden Muhammed Musab Ekin ikinci, Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nden Sevdenur Bozkurt ve Burcu Özütemiz üçüncü oldu.

Din ve Ahlak Dalında ise birincilik ödülünü Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Fatma Hilal Okutan elde ederken, Adana Özel Doğa ve Fen Lisesi’nden Muzaffer Alper Önal ikinci, Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Esengül Kurultay ve Nazlıcan Kurultay ise üçüncü oldu.

Tarih ve Coğrafya Dalında birinciliği Kütahya ASE Sosyal Bilimler Lisesi’nden Nesrin Bağırmaz elde ederken, ikinciliği Gaziantep Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nden Deniz Yıldırım kazandı. Üçüncü ise Konya Bilim ve Sanat Merkezi’nden Muhammed Behlül Açıkgöz oldu.

Medya ve İletişim Dalında ise Kayseri Melikgazi Demir Karamancı Anadolu Lisesi’nden Özge İrem Karakaya ve Ahsen Şerife Dertli birinci, Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nden Saltuk Buğrahan Tulum ikinci, Bursa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nden Gökçe Pazarcıklı üçüncü oldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English