Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da fotoğrafçılık kursunu tamamlayan görme engellilere sertifikaları verildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde Konya’da ilk kez açılan “Görme Engellilere Fotoğrafçılık Kursu”na katılarak fotoğraf çekmeyi öğrenen kısmi ve hiç görmeyen kursiyerler sertifikalarını aldı. Kursiyerler, fotoğraf çekmenin günlük hayatta kendilerine büyük kolaylık sağlayacağını dile getirdiler.

Konya’da fotoğrafçılık kursunu tamamlayan görme engellilere sertifikaları verildi
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi işbirliğinde Konya’da ilk defa görme engelliler için düzenlenen fotoğrafçılık kursuna katılan 20 kursiyer sertifikalarını aldı.

Kursiyerlere sertifikalarını veren Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mithat Büyükalim, büyük bir azim ve kararlılıkla örnek bir çalışmayı hayata geçiren bütün kursiyerlere teşekkür ederek, ortaya çıkardıkları eserlerden dolayı tebrik etti.

GÖRME ENGELLİLER FOTOĞRAF ÇEKMEYİ ÇOK SEVDİ

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, görme engelliler için günlük hayatta fotoğraf çekmenin kolaylıklar sağladığını belirterek, “Mesela otobüs tarifesini okuyamıyoruz. Ama cep telefonuyla fotoğrafını çekip programlar sayesinde otobüsün hangi saatte kalkacağını öğrenebiliyoruz. Yine çeşitli gazeteler, dergiler, kitaplar gibi dokümanları okumak için hemen fotoğraf makinemizi çıkarıp cep telefonumuzdaki ekran okuyucu programlar sayesinde okuduğumuz şeyin içeriğini anlıyoruz. Görme engelliler, görmediği manzaraların, tarihi yerlerin fotoğraflarını çekerek tam nerede olduğunu da öğrenmiş oldu. Bize adres bulma yönünde de faydası oldu. Görme engelliler olarak fotoğraf çekmeyi çok sevdik. Arkadaşlarımız bu şekilde fotoğraf çekmeye devam edecek. KOMEK’e ve ilgili hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sertifika aldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen kursiyerler de, fotoğraf çekmeyi çok sevdiklerini ve bundan sonra bol bol fotoğraf çekeceklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLAR SERGİLENİYOR

KOMEK’te bir aylık eğitimin ardından kısmi ve hiç görmeyen 20 kursiyere fotoğrafçılığın teknik konuları ve çekim esnasında neler yapılması gerektiği anlatıldı ve uygulamalı eğitim verildi. Kursiyerlerin kurs süresince çektiği fotoğraflar KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Fotoğraflar daha sonra KOMEK merkezlerinde de sergilenecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English