Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da FETÖ itirafçısı anlattı! Ağabey Baransu'ya bağlı "subaylar grubu" varmış

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Konya merkezli soruşturma kapsamında ifadesi alınan örgütün mahrem abisi "Salih" kod adlı itirafçı, gazeteci Mehmet Baransu'nun ağabeyi Yalçın Baransu'nun askeri personel üzerindeki etkisini anlattı.

Konya’da FETÖ itirafçısı anlattı! Ağabey Baransu’ya bağlı “subaylar grubu“ varmış
İtirafçı, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde şüpheli olarak alınan ifadesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede soruları bazı adaylara vermekle suçlanan Yalçın Baransu ile örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığına yerleştirdiği askeri personelin "mahrem abileri"nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İtirafçı ifadesinde, hususi (asker ve polis hizmeti) sohbet grubuna verildikten sonra Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "mahrem abiler" soruşturmasında şüpheliler arasında bulunan öğretmen Yalçın Baransu ile bir örgüt yetkilisinin evine geldiğini söyledi.

Baransu'nun da kendisinden sorumlu olduğunu aktaran şüpheli, şöyle devam etti:

"Yalçın Baransu daha önce askeri hizmette sohbet hocalığı görevlerinde bulunduğu ve bu konuyla ilgili geçmişi olduğu için ona bağlı olarak Eskişehir Hava İkmal Komutanlığı sözleşmeli subaylar grubuna sohbet hocalığı yaptım. Sözleşmeli askerleri benimle tanıştıran Baransu, asker sohbetlerinde kullanmam için bir telefon ve hat verdi. Askerlerden himmet parası, gazete, dergi aboneliği ve bankalar tarafından verilen promosyon paralarını alıyor, evine gittiğim Baransu'ya teslim ediyordum. Baransu tarafından verilen ve yapılması istenen talimatları askerlere iletiyordum. Evde FETÖ CD'leri izliyorduk."

Tedbir ve itaat konusunda askerlerle konuşmalar yaptığını dile getiren itirafçı, Yalçın Baransu'nun 2014'te İzmir'e tayini çıktığı için kendisini başka bir kişiyle irtibatlandırdığını, 2015'in başında da sohbet grubundaki bazı askerlerin tanımadığı başka bir sohbet abisine devredildiğini bildirdi.

Örgütün de uygun gördüğü il olan Konya'ya tayin olduktan sonra 3. Ana Jet Üs Komutanlığının üst düzey imamının kendisiyle irtibata geçtiğini anlatan şüpheli, söz konusu kişinin bir süre sonra ilgileneceği ve sohbet yapacağı albay rütbesindeki pilotla kendisini tanıştırdığını belirtti.

Şüpheli, albayın haftada bir sohbet için evine geldiğini, her ay düzenli himmet olarak 500 lira verdiğini kaydetti.

- Darbe girişiminden sonra durum değerlendirmesi yapmışlar

Tanıştırıldığı, üsteki HİK Grup Komutanlığında görevli bazı rütbeli askerlere de ayrı ayrı sohbet verdiğini vurgulayan şüpheli, şöyle konuştu:

"Abilik yaptığım askerlerle 15 Temmuz'dan bir hafta öncesine kadar görüştüm. 15 Temmuz'dan 3-5 gün sonra üsten sorumlu örgütün üst düzey kişileriyle öğrenci evinde durum değerlendirmesi yaptık. Bu kişiler bize, 'Bundan sonra askeri öğrencilerin olay açığa çıkana kadar en az 2-3 ay evimize gelmemeleri gerekiyor' dedi. O günden sonra öğrenci evi kapatıldı. Ben görevleri bilgimin zekatını vermek için kabul ettim. Tedbir anlayışı sohbete gelenler tarafından sorgulanmıyor, herkes itaat ediyordu. Görüştüğüm kişiler araçlarını bulunduğumuz apartmanın önüne park etmiyor, eve giriş çıkışlarda dikkatli davranıyorlardı. Gelenler gizliliğe riayet ediyorlardı. Örgüt mensupları üzerinde sanal bir düşman algısı oluşturuluyordu. Örgüt mensuplarının dini hassasiyet ile inançlarından dolayı mağduriyet ve mazlumiyet yaşayabilecekleri paranoyası üzerinden motivasyonun ve örgüte bağımlılığın devam etmesi sağlanıyordu."

Şüpheli, ilk başlarda amacının iman eden insanların sayısını artırmak olduğuna inandığı örgütün, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmek istediğini anladığını ifade etti.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English