Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da başarısıyla dikkat çeken okul!

Konya'da, Milli Eğitim Bakanlığının proje okullarından Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin öğrencileri, hafızlık eğitiminin yanı sıra diğer derslerdeki başarılarıyla da dikkati çekiyor.

Konya’da başarısıyla dikkat çeken okul!
Ortaokul bölümünde hem ortaöğretim, hem de hafızlık eğitimlerini birlikte devam ettiren öğrencilerin, derslerde gösterdiği başarı ve  liselere giriş sınavında aldıkları yüksek puan öğretmenlerini mutlu ediyor.

Bu sene ilk defa öğrenci alan, okulun lise bölümünde okuyan kız ve erkek öğrencilerin tamamı hafız imam hatip ortaokullarında eğitim görerek hafızlık diplomasını almış öğrencilerden oluşuyor.

- "Hafızlık, okul eğitiminde başarıyı arttırıyor"

Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Ali Menekşe, yaptığı açıklamada, okula açıldığı 2014 yılında 750 öğrencinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Bu sayının her geçen yıl arttığını anlatan Menekşe, 2018'de Konya'da ilkokul 4. sınıfı bitiren yaklaşık 20 bin öğrenciden 5 bininin, yani her 4 öğrenciden birinin okullarına başvuru yaptığını belirtti.

Ortaokulun ilk mezunları olan 44 öğrenciden 38'inin hafızlık diplomasını aldığını aktaran Menekşe, şöyle devam etti:

"Mezun 44 öğrencimizden 22'si liselere giriş sınavında yüzde 10'luk dilime girdi, 3'ü fen lisesine yerleşti. Geçen yıl Türkiye genelinde yapılan bir özel deneme sınavında bin 200 okul arasında, bizim 5. ve 7. sınıflarımız, aldıkları puan ortalaması ile Türkiye birincisi oldu. Öğrencilerimizin başarısında hafızlığın çok büyük etkisi var. Hafızlık, okul eğitiminde başarıyı arttırıyor."

Okulda görev yapan öğretmenlerin, hafızlığın öğrencilere olumlu etkisini sık sık dile getirdiklerini vurgulayan Menekşe, "Bakanlık ve Genel Müdürlüğümüz ile gerekli görüşmeleri yaptık. Lise bölümümüz önümüzdeki yıl, fen ve sosyal bilimler lisesi olarak öğrenci alacak." diye konuştu.

- "Öğrencilerimiz çok başarılı"

Okulun matematik öğretmenlerinden Hasan İlgu da tamamı hafızlardan oluşan lise birinci sınıfta ders vermenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz çok başarılı. Bunda hafızlığın büyük katkısı var. Daha önce farklı okullarda çalıştım. Ancak tamamı hafızlardan oluşan bir sınıfta matematik anlatmak çok daha farklı. İnşallah Türkiye'de böyle okullar çoğalır. Amacımız hafız doktor, mühendis ve hukukçuların yetişmesine katkıda bulunmak."

Fen bilgisi öğretmeni Burhan Küçükkendirci, hafızlık eğitimi alan öğrencilerin dersleri hızlı algıladıklarını gözlemlediklerini dile getirerek, "Bu durum biz öğretmenlere büyük kolaylık sağlıyor, dersi anlatırken hiç zorlanmıyoruz." dedi.

Matematik öğretmeni Hediye Ece, öğrencilerin matematik ve fen bilimleri derslerindeki motivasyonunun yüksek olduğunu, öğrettikleri kurallar ve formülleri daha hızlı kavradıklarını aktardı.

- Sınav ve mülakatla öğrenci alınıyor

Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu, mayıs ayında 4. sınıflara yönelik, 40'ı okul dersleri, 40'ı ise Kur'an-ı Kerim ezberi ve tecvit bilgisi olmak üzere 80 soruluk sınav düzenliyor. Sınavda dereceye giren öğrenciler, mülakatın ardından yaz kursuna alınıyor. Başarılı olan öğrenciler okula kabul ediliyor.

Lise bölümüne ise sadece hafız imam hatip ortaokullarında okumuş ve hafızlık diploması almış öğrenciler başvurabiliyor. Bir komisyon, okula başvuran öğrencileri Kur'an-ı Kerim bilgisi ve ezberi üzerinden sınav yapıyor. Öğrenciler, bu sınavdan alınan puanın yüzde 70'i ile ortaokul diploma puanının yüzde 30'u hesaplanarak okula alınıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 3
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AA
    Ahmet AKKAŞ
    6 yıl önce

    Maşaallah, Barekallah, Allah(c.c.) sayılarını artırsın.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English