Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Büyükşehir Belediyesi yabancı öğrencileri bir araya getirdi

Dünyanın farklı ülkelerinden öğrenim görmek için Konya’ya gelen öğrencilerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, uluslararası öğrencilerin gittikleri ülkelerde kardeşlik köprüsünü kuracağını ve ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendireceklerini söyledi. Başkan Akyürek, “Sizler, insanlar arasında, Müslümanlar ve ülkeler arasında barışın temsilcileri olacaksınız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi yabancı öğrencileri bir araya getirdi
Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden öğrenim görmek için Konya’ya gelen öğrencileri bir araya getirdi.

Programa AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Filistin El Halil Belediye Başkanı Tayser Abusnieneh, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Mehmet Sorgun, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Selman Duran, üniversitelerin Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi yöneticileri ile okul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



4 BİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl Konya’yı teşrif eden, Konya’da eğitime başlayan uluslararası öğrencilerle buluştuklarını belirterek, bu buluşmaların hem tanışmaya hem de görüş alış verişine vesile olduğunu dile getrdi. Konya’da uluslararası öğrenci statüsüyle okumakta olanların sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Başkan Akyürek, şu anda 4 bine yakın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Uluslararası öğrenci statüsünde olan üniversite öğrencilerinin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlandıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, Konya’ya farklı ülkelerden yeni gelen öğrenciler için Konya Rehberi çıkardıklarını da ifade etti.



KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ OLACAKSINIZ

Öğrenciler için yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, “Uluslararası öğrencilerimizin gittikleri ülkelerde, şehirlerde dostluk köprüsünü, kardeşlik köprüsünü kuracağını biliyorum. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri sizler güçlendireceksiniz. Böylece insanlar arasında, Müslümanlar arasında ve ülkeler arasında barışın temsilcileri olacaksınız. Bu duyguyla bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak olan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiğiniz” diye konuştu.




TÜRKİYE’NİN FİLİSTİN İÇİN YAPTIKLARINI TAKDİR EDİYORUZ

El Halil Belediye Başkanı Tayser Abusnieneh, Konya’nın kardeş şehri olan El Halil’in Kudüs’ün kapısı olduğunu ve en büyük zulmün orada yaşandığını belirterek, Filistin ve Türkiye arasında ayrılmaz bir kardeşlik bağı olduğunu söyledi. Türkiye’nin Filistin için yaptıklarını takdir ettiklerini kaydeden Abusnieneh, bulunmaktan mutluluk duyduğu Konya’daki misafirperverlik için teşekkür etti.

HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİREBİLECEĞİNİZ BİR ŞEHİR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, kendi ülkelerinden öğrenim görmek için Konya’ya gelen bütün öğrencilerin burada yabancılık hissetmeden okumalarını istedi. Şeker, Konya’nın öğrencilerin geleceğe yönelik hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir şehir olduğunun altını çizdi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, öğrenimini Konya’da sürdüren uluslararası öğrencilerin hepsinin gelecekte ülkelerinde Konya’yı temsil edeceklerini belirterek, hepsine eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Programda öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisi ile kendi ülkelerine ait çeşitli gösterileri yer aldı.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English