Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Aşıklar Bayramında birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle bu yıl Feyzi Halıcı anısına düzenlenen Uluslararası Konya Aşıklar Bayramı’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve 5 farklı ülkeden halk ozanları katıldı. Büyük ilgi gören programda aşıklar, vatan, ezan, şehitlik, bayrak, birlik ve beraberlik üzerine koçaklamalar ve güzellemeler yaptı.

Konya Aşıklar Bayramında birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ile Konya Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Konya Aşıklar Bayramı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan TYB Konya Şube Başkanı Hayri Erten, çok farklı unsurların bir arada huzur içinde yaşamasına imkan tanıyan, medeniyetin tecrübe edildiği bir merkez olması sebebiyle programın Konya’da düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, aşıkları Anadolu’nun mübarek insanları olarak nitelendirerek, “Tam 4 bin yıllık Türk tarihinin içerisinde savaşçılarımızın önünde arkasında hep aşıklarımızın DNA’ları, genleri vardı. Acılarımızı dillendirdiler, düğünlerimizi neşelendirdiler. Bugün buraya geldikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.



Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin de Aşıklar Bayramı’nın daha uzun yıllar sürmesi temennisinde bulundu. Gün içerisinde şehrin dört ayrı noktasında aşıkların meydan atışmalarında bulunduğunu belirten Şahin, “11 farklı ilden ve 5 ülkeden katılan halk ozanlarımız kahramanlık türküleri seslendirecek. Konya kültür dolu bir gün geçirecek. Yurt içinden ve yurt dışından programa katılan aşıklarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Jüri üyeliklerini Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Doç. Dr. Sinan Gören, Yrd. Doç. Dr. Aziz Ayva ve Osman Zabunoğlu’nun yaptığı Konya Aşıklar Bayramı’na Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, yazarlar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye ile birlikte Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan ve Irak’tan da halk ozanlarının katıldığı programda sahne alan aşıklar, vatan, ezan, şehitlik, bayrak, birlik ve beraberlik üzerine koçaklamalar ve güzellemeler yaptı. Programda gerçekleştirilen atışmalar ve dudak değmez yarışması katılanlara neşeli anlar yaşattı.



Konya Aşıklar Bayramı kapsamında Kültürpark, Mevlana Meydanı, Zafer Meydanı ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde de meydan atışmaları yapıldı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English