Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kongreye yabancı misafirler davet edilmedi"

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 21 Mayıs'ta gerçekleşecek kongrenin olağanüstü kongre olması nedeniyle yabancı misafirlerin, devlet adamlarının davet edilmediğini, misyon şeflerinin kongreyi takip edeceklerini bildirdi.

“Kongreye yabancı misafirler davet edilmedi“
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Eker, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Dış İlişkiler Başkanlığının görevinin yabancı misyon şeflerinin ve Türkiye'de temsil edilen uluslararası kuruluşların temsilcilerinin içinde yer aldığı 250 civarında kişiyi davet etmek ve kongre salonunda ağırlamak olduğunu ifade etti. 

Eker, kongreyi takip etmek isteyen yabancı basının mülakatları konusunda da Dış İlişkiler Başkanlığındaki başkan yardımcılarının ve uzmanların yardımcı olacaklarını belirterek, "Bu kongre, olağanüstü kongre olması hasebiyle yabancı misafirler, devlet adamları davet edilmedi. Dolayısıyla misyon şefleri takip ediyor." dedi.  

Türkiye tarihinde bir ilkin gerçekleşeceğini kaydeden Eker, "Cumhurbaşkanımız, partimize üye oldu. Şimdi partimizin organlarınca kongrede tek aday gösterilmesi söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, kurucusu olduğu AK Parti'nin başına tekrar gelmesi bizde büyük bir heyecan uyandırıyor. Bütün dünya da bu önemli gelişmeyi yakından ve dikkatle izliyor. Bizim heyecanımız bir başka." değerlendirmesinde bulundu. 

- "Tanzimatla beraber gelişen tasavvur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı özlediklerini ifade eden Eker, "Onunla yakın çalışmak, onun hem tecrübesinden hem siyasi basiretinden, ferasetinden istifade etmek AK Parti için zenginlik kaynağıdır. O, lider olarak başımızda bulunduğunda daha bir güvenle, aşkla, heyecanla, kadrolar yüksek motivasyon kazanır." dedi. 

AK Parti'nin parti programının bir medeniyet tasavvurunu ifade ettiğini kaydeden Eker, "2001'de kuruldu ama onun kodları ve şifreleri milletin gönlünde, hafızasında 150 senedir var. Tanzimatla beraber gelişen bir tasavvurdur. AK Parti programı böyle bir program." diye konuştu. 

Avrupa'da yaşanan sıkıntıların altında "siyasi liderliklerdeki kuraklaşmanın" yattığını belirten Eker, aşırı sağ, ırkçı siyasetlerin Avrupa'da güç kazanmasının nedeninin de merkez siyasette yer alan partilerin güçlü liderlik sorunu yaşaması olduğunu vurguladı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English