Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kızkalesi'nin maketi Miniatürk için hazırlanıyor

Mersin'in tarihi ve turistik yerlerinden ve Erdemli ilçesinde bulunan Kızkalesi'nin Miniatürk'te sergilenmesi için maketi hazırlanıyor Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: "Kızkalemizi artık Miniatürk'e gelen tüm dünya insanları görecek ve tanıyacak. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine giren Kızkalesi tam 9 farklı dilde ziyaretçilere anlatılacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MERSİN (AA) - "Mersin'in hazinesi" olarak bilinen, Kızkalesi'nin, Miniatürk'te sergilenmesi için yapılan protokolün ardından maketi de hazır hale getiriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burahnettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'in en önemli simgesi ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Kızkalesi'nin, İstanbul Haliç'te bulunan Miniatürk'te yerini alacağını, bunun için minyatürünün hazırlanma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Tarihi ve kültürel değerler bakımından zengin olan Mersin'in, Miniatürk'te hiçbir eserinin yer almaması üzerine harekete geçtiklerini bildiren Kocamaz, şöyle devam etti:

"Mersin, üzerinde bin bir medeniyetin yaşadığı ve bu medeniyetlerin eserlerini barındırdığı tarihi bir hazine. Bu eserlerin milyonlarca ziyaretçisi olan Miniatürk'te yer almayışı bizi üzüyordu. Göreve başlar başlamaz girişimlerde bulunduk, anlaşmalar sonucunda Kızkalemizi artık Miniatürk'e gelen tüm dünya insanları görecek ve tanıyacak. Dünya Miras Geçici Listesine giren Kızkalesi tam 9 farklı dilde ziyaretçilere anlatılacak. Miniatürk sayesinde Kızkalesi'nin bilinilirliği ve ziyaretçisi artacaktır. Mersin'in tarihine sahip çıkma ve tüm dünyaya tanıtma anlamında yaptığımız çalışmalar bunlarla sınırlı kalmayacak."

St. Paul Kuyusu ve Kilisesi, Alahan Manastırı ve Mamure Kalesi'nin de Dünya Geçici Miras Listesinde yer aldığını anımsatan Kocamaz, bu tarihi eserleri de dünyaya tanıtmak ve bu gibi tanıtıcı platformlarda yer almak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Kocamaz, Mersin'in görkemli sütunlarını oluşturan tarihi antik kent Soli Pompeipolis kazılarına da maddi destek verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mersin tarihinin güzelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla antik kentlerin bakımı ve tanıtımı için tüm çalışmalara destek veriyoruz. Silifke'deki Olba Antik Kenti civarında bakım ve onarımı yapılacak ören yerlerini belirledik. Tarsus'taki Taşkuyu Mağarası'nın turizme daha iyi hizmet etmesi için de çevre ve yol çalışmalarını iyileştirdik. Kızkalesi'ne giden yolların asfaltlama çalışmalarını yaptık. Birçok yerden turistin geldiği, Eshab-ı Kehf'i çevre düzenlemesiyle hak ettiği değere kavuşturduk. Medreselerimizi bakım onarım çalışmalarıyla yine tarihe kazandırdık."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English