Son Dakika Haberler

Kazakistan Stratejik Araştırma Enstitüsü Müdürü Karin: "Saldırıyı düzenleyen radikal gruplar, internet üzerinden uluslararası terör örgütlerinin etkisi altındaydı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ASTANA (AA) - Kazakistan Stratejik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yerlan Karin, ülkede terör saldırısı düzenleyen radikal grupların, DAEŞ gibi uluslararası terör örgütlerinin üyesi olmadığını, öte yandan internet üzerinden bu örgütlerin etkisi altında olduğunu savundu.

Karin, dün Almatı'da yaşanan olaylara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Kazakistan'da terörün ciddi ulusal ve ideolojik temelinin olmadığını belirterek,"Şimdilik dağınık radikal gruplarla karşıyayız. Bu gruplar suç örgütleriyle bir araya gelen radikal dini gruplardan oluşuyor." dedi.

Radikal düşüncelere sahip grupların veya tek başına hareket edenlerin, uluslararası terör örgütleri kadar tehlikeli olduğuna işaret eden Karin, tek başına hareket eden kişilerin planlarını önceden tahmin etmenin zor olduğunu söyledi.

Karin, "Terörizm suçlamasıyla haklarında dava açılan yaklaşık 19 suç örgütü üyesinin kimliklerini analiz ettiğimizde, 227 kişinin terör ve radikal olaylarla doğrudan ilişkisi olduğunu tespit ettik. Bu radikal ve aşırılıkçı grupların çoğunun daha çok soygun gibi suçlar işlediğini öğrendik." ifadesini kullandı.

Almatı'daki saldırının ardından kamuoyunda teröristlerin yalnızca emniyet güçlerini hedef aldığı haberlerini yalanlayan Karin, "Bu yanlış bir görüş. Radikal grup üyelerinin karşısına çıkan siviller de kurban oluyor." diye konuştu.

Karin, haziran ayında Aktöbe'de bir silah dükkanına ve askeri birliğe saldırı düzenleyen radikal grubun, DAEŞ yada her hangi başka bir uluslararası terör örgütüne üye olmadığını ifade ederek, "Ancak internet üzerinden uluslararası terör örgütlerinin etkisi altındaydılar." iddiasında bulundu. Karin ayrıca marjinalleşme, radikalleşme, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunların toplumda radikal düşüncenin yayılması için temel oluşturduğunu kaydetti.

Almatı kentinde dün sabah kimliği belirsiz kişilerin karakola saldırmasının ardından düzenlenen operasyonlarda çıkan silahlı çatışmada biri sivil, üçü polis, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English