Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "Çıkmış birileri diyor ki 'Cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek.' Cumhurbaşkanının böyle bir fesih yetkisi yok. Yalan söylemeyin, milleti aldatmaya kalkmayın. Siz benim milletimi ne zamandan beri bu şekilde, bu olaylara karşı avare gördünüz. Benim milletim kusura bakmayın uyanıktır. Cumhurbaşkanı'nın söylediğine bakar, yalancıların mumu da yatsıya kadar yanar" "Cumhurbaşkanının kanun yapma teklifi de yok. Sadece bütçe. Bütçenin dışında kanun teklifi dahi veremez. Bunlar 18

Anadolu Ajansı haberine göre;
KASTAMONU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çıkmış birileri diyor ki 'Cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek.' Cumhurbaşkanının böyle bir fesih yetkisi yok. Yalan söylemeyin, milleti aldatmaya kalkmayın. Siz benim milletimi ne zamandan beri bu şekilde, bu olaylara karşı avare gördünüz. Benim milletim kusura bakmayın uyanıktır. Cumhurbaşkanı'nın söylediğine bakar, yalancıların mumu da yatsıya kadar yanar." dedi.

Erdoğan, Kuzeykent Miting Alanı'nda düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, tören alanındakilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir radyo programındaki anayasa değişikliğine ilişkin ifadelerini dinleterek, "Doğrusu şaşırdım. Şimdi bu soruyu okula yeni başlamış torunuma dahi sorsanız vereceği cevap bellidir. 'Dede çift başlılık ortadan kalkar.', torunum bile bunu der. Aslında ana muhalefetin başındaki zat bir radyo programında, 'Cumhurbaşkanı ayrı partiden, başbakan ayrı partiden olsa kavga çıkar' derken bir şey düşünmüyor. İşte biz, bu kavga çıkmasın diye bunu birleştiriyoruz." diye konuştu.

Artık başbakan, cumhurbaşkanı diye bir şey olmayacağını, sadece cumhurbaşkanı olacağını belirten Erdoğan, çift başlılığın ortadan kalkacağını ifade etti.

- "Bu bedavacılığın devri kapanıyor"

"Peki bu anayasa değişikliğiyle ne yapılıyor?" diye soran Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık birleştiriliyor. Oldu mu? Meselenin özü, işte bu kadar basit ama yok bırakın bizim söylediklerimizi adam kendi söylediğini dahi dinlemiyor. Ya anlamıyor ya da anladığı halde taammüden yalan söylemeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "Zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş" diye bir söz olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsan muvazeneyi kaybedince dilinin freni boşalırmış. Açıkçası CHP seçmeninin böyle bir eziyete maruz kalması beni çok üzüyor. Böyle bir partinin sırtı yerden kalkar mı? Adam 7 seçim kaybetmiş yerinden kımıldamıyor. Niye kımıldasın ki mevcut sistem değil 7, 17 seçim de kaybetse yerinde kalmasına imkan sağlıyor. 16 Nisan'dan sonra işte bu mümkün olmayacak çünkü 5 yılda bir yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini haydi bir defa kaybettin, en fazla ikinci defa şansın olur. Yine kaybedersen geçmiş olsun, kimseyi orada tutmazlar.

Sistem kendi liderlerini kendisi üretecek bir dinamizme sahip. Onun için bu kadar bağırıyor. Biliyor ki 17 Nisan'dan sonra bu zihniyetin, bu bedavacılığın devri kapanıyor. Ben şimdi buradan sesleniyorum, AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren kardeşlerim, Büyük Birlik Partisine gönül veren kardeşlerim, Saadet Partisine gönül veren kardeşlerim, HDP'ye gönül veren kardeşlerim. 'Gönül veren kardeşlerim' diyorum dikkat edin, gelin 16 Nisan'da el ele verin, bu tepedekilerin yanlışlarını bozun ve ülkemizi yeni bir aydınlık yarına hep beraber sevk edelim. İşte bu çukurcularla beraber mi yürüyeceğiz? Bu çukurcular benim Güneydoğu'daki kardeşlerime az mı eza cefa çektirdiler. Artık o devir kapandı. Tamam mı."

- "Bu utanç manzaraları bir daha yaşanmayacak"

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemiyle birlikte koalisyonların ortadan kalkacak olmasının 16 Nisan'da oylanacak sistemle ilgili asıl gerçek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Geçmişte hükümet kurmak için otellerde milletvekili pazarı kuran parti liderleri vardı. Hükümetleri yıkmak için vaatle, şantajla milletvekili istifa ettiren siyaset baronları vardı. Meclis'de 5. parti olduğu halde başbakanlık koltuğuna oturabilen genel başkanlar vardı. Yeni sistemle birlikte Türkiye artık bu rezillikleri geride bırakıyor çünkü hükümet, Mecliste değil, doğrudan sandıkta kurulacak. Otellerde değil, sandıkta. Milletin yarısından bir fazlasının oyuyla cumhurbaşkanı seçilen kişi, kendi kabinesini oluşturacağı için 1950'den bu yana 48 hükümetin kuruluşuna şahitlik eden Mecliste bu utanç manzaraları bir daha yaşanmayacak."

Meclisin devre dışı kalmak bir yana yasama ve denetim görevlerini daha etkin yapacağını vurgulayan Erdoğan, "Çıkmış birileri diyor ki cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek. Cumhurbaşkanının böyle bir fesih yetkisi yok. Yalan söylemeyin, milleti aldatmaya kalkmayın. Siz benim milletimi ne zamandan beri bu şekilde, bu olaylara karşı avare gördünüz. Benim milletim kusura bakmayın uyanıktır. Cumhurbaşkanı'nın söylediğine bakar, yalancıların mumu da yatsıya kadar yanar. Cumhurbaşkanının fesih yetkisi yok. Cumhurbaşkanının kanun yapma teklifi de yok. Sadece bütçe. Bütçenin dışında kanun teklifi dahi veremez. Bunlar 18 maddeyi okumadan milletin huzuruna geldiler." diye konuştu.

- "Bana sorarsanız yoktu"

Türkiye'de 2001'de yaşanan krize de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne olmuştu? Dönemin Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında bir anayasa kitapçığı fırlatma hadisesi yaşanmıştı. Bunlar aynı zihniyetten. Aynı zihniyetten oldukları halde bunun sonucunda ülkemiz, tarihimizin en büyük ekonomik ve siyasi krizlerinden biriyle karşı karşıya kalmıştı. Sonuçta ne oldu? Devrin Başbakanı bu krizin bedelini siyaseten silinerek, yok olarak ödedi. Peki Cumhurbaşkanına ne oldu? Hiçbir şey olmadı, o yola devam etti. Şimdi şu andaki ana muhalefetin başı, işte o yok olanın devamıdır çünkü mevcut sisteme göre cumhurbaşkanı sorumsuzdur. Süresi dolmadan yerinden kıpırdatmanız mümkün değildir. Eğer 2001 krizinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenmiş olsaydı aynı kişinin yeniden seçilme imkanı var mıydı? Bana sorarsanız yoktu."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English