Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kaşıkçı cinayeti kenara atılacak konu değil"

Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi Arabistan Başkonsolosuğunda öldürülmesi bir kenara atılacak konu değildir " dedi.

“Kaşıkçı cinayeti kenara atılacak konu değil“
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansında konuştu.

Kaşıkçı cinayeti
Erdoğan, "Maalesef bugün dünyanın pek çok yerinde özellikle de bölgemizde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor." dedi.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Suudi Arabistan Başkonsolosuğunda öldürülmesi bir kenara atılacak konu değildir aslında konu her yönüyle açık. Ses kayıtlarından şunu da öğrenmiş olduk. Gelenlerin içinde Veliaht Prensin en yakınında olanlar aktif, rol üstlenicisi." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Olayın işlendiği yer belli. Bize gönderilen yetkililere şunu sorduk. Bu 15 kişinin içinde fail var. Bu faili siz biliyorsunuz ve bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap, şu anda 18 kişiyi tutukladık daha sonra bunu 22'ye çıkardılar." dedi.

Suudi Başsavcının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesine değinen Erdoğan, "Geldi, görüştüler ama ipe un serdi. En ufak bir bilgiyi, belgeyi İstanbul Başsavcıma vermedi ama İstanbul Başsavcım ona gerekli olan her türlü bilgiyi verdi." diye konuştu.

Erdoğan, "İslam dünyasından bazı kesimler ve ülkeler, ne yazık ki hakkı ve hakikati adalet çerçevesi içerisinde söylemediler." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hak yerini bulacak, işte dün Amerikan Senatosu'ndaki gelişmeleri duydunuz ve daha gelişerek devam edecek. Neden, zira biz Amerikalılara, istihbarat örgütüne, yetkililerine bütün bilgileri verdik. İngilizler istedi, onlara da verdik. Almanlar istedi, onlara da verdik. Suudi Arabistan'a verdik, Fransızlara verdik. Dedik ki kim isterse hepsine bunu vermeye hazırız. Neden, adalet mülkün esasıdır. Adalet yerini bulsun diye verdik. Bu işin sıçrayacağı yer neresi olduğu ortaya çıkıyor. İşte BM'de. ABD'nin daimi temsilcisi Nikki Haley, açıklama yaptı. Açıkça isim verdi. Bu da bir şey gösteriyor. Bütün çıplaklığıyla artık iş ortaya çıkıyor."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English