Son Dakika Haberler

FETÖ'nün darbe girişiminde Kartal Köprüsü’nün kontrol altına alınmaya çalışılmasına ilişkin 36 kişinin yargılandığı davada 8 sanığın ağırlaştırılmış müebbet, 14 sanığın ise müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Kartal Köprüsü davasında karar
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü’nün kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 36 kişinin yargılandığı davada, 8 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 14 sanığa müebbet hapis cezası verildi. 

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmada, mahkeme kararını açıkladı. 

Mahkeme heyeti, Harp Akademisi’nde öğrenci subay olan sanıklar Ahmet Serdar Topalca, Altan Elibol, Murat Atmaca, Rüstem Üstünel, Süleyman Yıldırım, Ersin Gelen, Mehmet Argun ve Necdet Yalgın’ı "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak, sanıkların cezalarında indirim uygulamadı. 

Sanıklar Eyüp Cenker Gürer, Bilgin Bozkurt, Cenk Kahveci, Musa Astarcı, Adem Köse, Ali Aytaç, Ali Sak, Berkay Ercan, Fatih Tekin, Hasan Hüseyin Küçükkurt, Lütfullah Büyükcıbır, Mehmet Talan, Mustafa Coşkun ve Serkan Kabasakal’ı "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanıkların duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezalarını müebbet hapse düşürdü. 

Mahkeme, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan ceza alan sanıklara, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. 

Sanık Süleyman Yıldırım, katılanlar Coşkun Türkoğlu, Ayhan Ayyıldız, Levent Gezmiş, Mehmet Gilgin’i "silahlı yaralamaya azmettirme" suçlarından toplam 15 yıl 3 ay, sanık Rüstem Üstünel de katılanlar Galip Çolak, Mücahit Türkoğlu, Uğur Türkoğlu, Aydoğan Çamoğlu ve Cenk Bedir’i "silahlı yaralama" suçundan toplam 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4 sanığa örgüt üyeliğinden ceza 
Sanıklar Ahmet Ali Türk, Kadir Çopur, Mahmut Ertaş ve Yakup Harun Sarıkaya’nın ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ’’Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından beraatine karar veren mahkeme, bu sanıkları "terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Mahkeme, sanıklar Barış Coşkun, Barış Duru, Durmuş Ali Kuyucu, Esat Akkuş, Gökhan Erdem, Hasan Kayalı, Mehmet Ayvaz, Murat İkto, Osman Ünal ve Ramazan Engin’in muhtelif savcılıklarca ankesörlü telefonlardan hareketle soruşturmalar yürütülmesi dikkate alınarak sanıkların dava dosyasının bu dosyadan ayrılmasına karar verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English